Vind middag på Michelin-restaurant – rigmanden Lars Seier betaler

Ejeren af Danmarks eneste trestjernede Michelin-restaurant, Geranium, kaster 26 middage for to i grams for at skabe ny interesse for Danmarks toprestauranter. Adgangsbillettten til konkurrencen er en beretning om ens bedste madoplevelse.

Lars Seier Christensen vil lokke danskerne på Michelin-restaurant med en lodtrækning om 26 middage for to. Fold sammen
Læs mere
Foto: Oscar Scott Carl

Skriv om dit bedste måltid nogensinde, hvad enten det blev spist på en gourmetrestaurant, dit lokale pizzeria eller hjemme i din bedstemors køkken, og deltag i konkurrencen om 26 Michelin-middage for to med vinmenu på Danmarks toprestauranter.

Denne gang er det ikke Lars (Dyne) Larsen, men Lars (Saxo Bank) Seier Christensen, der har et godt tilbud til dig. Han ejer selv Danmarks eneste trestjernede Michelin-restaurant, Geranium – hvor man trods coronakrisen fortsat skal vente måneder på et bord – men han vil gerne give den øvrige trængte branche et løft. Derfor udlodder han for egen regning middagene.

En oplevelse i en sur tid

»Det er en vanskelig tid for de danske restauranter. Det er meget trist at se på, fordi det i forvejen ikke var nemt at drive restaurant i Danmark, og det er efter coronanedlukningen blevet endnu mere vanskeligt og usikkert,« siger han.

»Jeg vil gerne give et beskedent bidrag til de danske Michelin-restauranter, og samtidig vil jeg også gerne give folk, der måske ikke kommer så ofte på de mest prisbelønnede restauranter i Danmark, en mulighed for at prøve et sublimt måltid. Nogle trænger måske til en god oplevelse efter de sidste par måneder,« siger Lars Seier, som er blevet velhavende på at stifte, udvikle og sælge Saxo Bank.

»Dealen er som følger: Skriv om det bedste måltid i dit liv, uanset hvor du spiste det, om det var dyrt eller billigt, og om du indtog det hos private eller på restaurant.«

Alle, der inden for de næste fire uger skriver en kommentar, deltager i lodtrækningen om et måltid for to personer på en af Danmarks Michelin-restauranter. Præmien er en middag for to personer, der vil få stedets menu og standard vinmenu. Værdien er fra et par tusinde kroner til op imod 10.000 kroner på de dyreste steder. Lars Seier Christensen, som glæder sig til at læse indlæggene, foretager lodtrækningen blandt de indkomne svar på sin nye live videoplatform www.speakerbee.com.

»Jeg vil gerne give de trængte restauranter en hånd, men jeg vil også gerne give de mennesker, som normalt ikke bruger gourmetrestauranter, en chance for at spise et sublimt måltid. Jeg bliver fra tid til anden beskyldt for at leve på en anden planet af folk, som ikke har lyst eller råd til at betale 4.000 kr. for et måltid. Jeg synes, det kunne være sjovt at give nogle af vinderne en oplevelse, de ikke før har prøvet – og hvem ved, måske bliver de kunder i fremtiden,« siger Lars Seier.

Det går godt på Geranium

Hans egne restauranter har dog ingen store problemer, siger han. Geranium, som er Danmarks eneste trestjernede Michelin-restaurant, har trods krisen stadig ventelister flere måneder ud i fremtiden. Den tostjernede Alchemist klarer sig også godt. Det skyldes efter Lars Seiers vurdering, at den har været utrolig hypet.

»Det kneb dog lidt med at lokke folk til med en fuld frokostmenu på Geranium. Vi kan godt mærke, at der er færre udlændinge i København. Derfor har vi introduceret en ren plantebaseret frokostmenu – det har altid været Rasmus Kofoeds (chefkok, red.) drøm til en væsentlig billigere penge – 650 kr. for en otteretters menu. Menuen er utrolig populær, og der blev udsolgt på et par dage og langt ud i fremtiden,« siger Lars Seier.

Til gengæld tøver han med at åbne Café Dan Turèll, som han købte sidste år.

»Vi er ved at være klar efter en større ombygning, hvor vi har bragt stedet tilbage til det oprindelige. Men jeg synes ikke, vi kan åbne under de nuværende restriktioner, hvor folk skal stå med to meters afstand i baren. Det vil være at starte på en forkert måde,« siger Lars Seier Christensen.