Succestrykkeri på vej mod konkurs

Det tidligere børsnoterede Norhaven-trykkeri har begæret sig selv konkurs.

Det var trykkeriet, der skilte sig ud med solid succes og opkøb. Men nu er det slut - næsten da. Det tidligere børsnoterede trykkeri Norhaven har været i skifteretten, hvor der blev indgivet konkursbegæring mod selskabet.

Nu forsøger ledelsen af trykkeriet forfra med et nyt Norhaven. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Det er finanskrisen, der har sat sig så voldsomme spor, at det gamle selskab Norhaven, der blev dannet i 2008, nu må dreje nøglen om.

Udgangspunktet for det nye Norhaven er 85 ansatte og en omsætning på 130 millioner kroner. Som det gamle Norhaven bliver det nye et 100 procent ejet datterselskab under Norhaven Holding.

Norhaven var det tidligere succesrige Nørhaven. En stor bogproducent i Viborg, der voksede og bredte sine vinger ud gennem opkøb.

Men i 2005 begyndte filmen at knække. De dengang to seneste tilkøbte virksomheder i Skive og i Gjøvik i Norge. Var betydeligt sværere at få hold på end forudset.

Efterfølgende valgte Nørhaven at lade sig afnotere på Københavns Fondsbørs. Der var starten på en periode præget af selskaber i konkurs og krise. Sidste år i februar blev Nørhaven så omdannet til Norhaven.

Mandag i denne uge blev det klart, at den konstruktion hellere ikke holdt.

http://www.viborg-folkeblad.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090331/VSF/981650985/1454