Disney+ får dansk premiere til sommer

Den nye streamingtjeneste åbner i Europa om to måneder til 52 kr. om måneden, men danskerne må vente lidt på at komme med.

Disney+ blev lanceret i november 2019 og trak hurtigt et millionstort publikum, fordi Disney har trukket alle rettigheder til at vise koncernens film tilbage for at styrke sin streamingtjeneste. Fold sammen
Læs mere
Foto: Robyn Beck/AFP/Ritzau Scanpix

Disneys nye streamingtjeneste med film og TV-serier, Disney+, vil åbne i Danmark og de nordiske lande til sommer.

Det skriver det amerikanske nyhedsmagasin Variety.

Disney+ bliver allerede tilgængelig i de store EU-lande som Storbritannien, Irland, Frankrig, Tyskland, Italien, Spanien, Schweiz og Østrig 24. marts og vil dér koste 6,99 euro (omkring 52 kr.) om måneden i abonnement. Til sammenligning koster det billigste Netflix-abonnement i Danmark 79 kr. om måneden. Man vil også kunne betale for et helt år på én gang. Da er prisen 69,99 euro (523 kr.).

De nordiske lande, Belgien og Portugal vil følge efter i sommeren 2020, skriver Variety.

Håber at nå 60-90 millioner abonnenter

Disney+ blev lanceret 12. november som den nyeste, store streamingtjeneste på et stadig tættere pakket marked. Disney-koncernen havde i løbet af 2019 valgt at opsige sine aftaler med andre streamingtjenester for at samle alt sit eget indhold i Disney+. Ud over alle Disneys egne lange og korte film rummer tjenesten TV-serier fra de mange varemærker, som Disney råder over, heriblandt Marvel-superheltene, Star Wars-universet og Pixars store tegnefilmproduktion.

Disney+ har lige nu et udvalg på omkring 500 film og 7.500 TV-episoder og er den eneste streamingtjeneste, hvor Disney-hits som »Captain Marvel«, »Toy Story 4«, »Løvernes konge«, »Frost 2« og »Star Wars: The Rise of Skywalker« kan ses.

Disney-koncernen forventer at have 60-90 millioner abonnenter i 2024 og vil i år bruge over en milliard dollar (6,7 mia. kr.) på egenproduceret indhold.

Revisions- og konsulenthuset Deloitte optalte i en rapport i december, at danskerne lige nu har adgang til 41 streamingtjenester, såvel betalte som frit tilgængelige, heriblandt DR TV og YouTube. Den samlede omsætning på det danske streamingmarked anslås at være på omkring fire mia. kr.