Fransk succestræner fra EM-guldtriumf i 1984 er død

Michel Hidalgo, der vandt to franske mesterskaber med Monaco i 1960'erne, er død af naturlige årsager.

27. juni 1984 vandt Frankrig EM-guld. Træneren for holdet var Michel Hidalgo, som med pokalen blev løftet af spillerne Didier Six, Manuel Amoros and Jean-Francois Domergue. Michel Hidalgo døde torsdag, han blev 87 år. AFP Fold sammen
Læs mere

Den tidligere franske fodboldlandstræner Michel Hidalgo, som førte Frankrig til EM-guld i 1984, er død. Han blev 87 år.

Michel Hidalgo havde været syg i flere år og døde torsdag naturligt af udmattelse i hjemmet i Marseille, fortalte familien til radiostationen France Info.

Han huskes bedst for sine otte år - fra 1976 til 1984 - med ansvar for Frankrig, som kulminerede med et hold bestående af stjerner som Michel Platini, Alain Giresse og Jean Tigana.

Ved EM på hjemmebane vandt Frankrig i finalen i Paris med 2-0 over Spanien. Det var holdets første store titel.

Før det havde det franske hold nået semifinalen ved verdensmesterskabet i 1982 og tabt i straffesparkskonkurrence til Vesttyskland.

»Som træner tog Michel det franske hold til sine største højder og valgte en smuk fodboldstil, som gjorde det muligt for hver enkelt af os at udfolde vores individuelle talenter fuldt ud.«

»Michel Hidalgo efterlod en betydelig arv. Han genopbyggede fransk fodbold på internationalt niveau,« siger Platini, der scorede ni mål og var anfører for holdet ved EM i 1984.

I sin aktive karriere spillede Michel Hidalgo for Reims i 1950erne, mens han tørnede ud for Monaco i 1960'erne.

I Monaco vandt han to franske mesterskaber og to franske pokaltitler.

/ritzau/