RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

RokokoPosten: Meningsdannere: Brug af giftgas OK – de døde fejlede noget i forvejen

RokokoPosten: I en parallelverden nær dig mistede 576 ud af 11.899 deltagere i en demonstration livet, da politiet angreb dem med giftgas. Ifølge meningsdannere kan dødsfaldene dog ikke tilskrives brugen af giftgas, da størsteparten af de omkomne fejlede noget i forvejen.

Foto: meysamazarneshin/Bigstock Fold sammen
Læs mere

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Der er ingen grund til at fordømme politiets brug af giftgas mod en demonstration i provinsen Kramnad, giver et antal meningsdannere udtryk for på de sociale medier. Selv om 576 ud af de registrede 11.899 deltagere efterfølgende har mistet livet, mener meningsdannerne ikke, at man kan sige, at det er giftgassen, der har slået dem ihjel.

»Eftersom langt de fleste af de døde i forvejen fejlede noget, kan man ikke sige, at politiet har dræbt dem ved at bruge giftgas mod demonstrationen,« siger Susse Buck, der har en fast klumme i Dublingske Tidende.

Hun og flere af hendes meningsdannerkolleger mener, at det er nonsens at kalde politiets brug af giftgas for en dødbringende metode.

»Den er jo kun dødbringende, hvis man i forvejen er svækket. Og er man det, burde man måske bare lade være med at deltage i demonstrationer. Det er trods alt ikke en menneskeret,« siger hun og uddyber, at man selvfølgelig har ytrings- og forsamlingsfrihed, men at det er tilladt at tænke selv:

»Hvis man ved, at man er i risiko for at dø af giftgas, kan man give sin mening til kende i en landsdækkende avis, sådan som jeg har valgt at gøre.«

Faktisk, mener Susse Buck, var de nu omkomne slet og ret egoistiske. De satte nemlig politiet i en svær situation, som kunne være undgået, hvis de var blevet hjemme.

»Det er politiets opgave at smide giftgas mod demonstrationer. Sådan er det bare, og det skal der ikke laves om på. Når svagelige mennesker så tropper op, udsætter de politiet for en risiko for at blive stillet til ansvar for, at deres brug af giftgas koster menneskeliv. Det er simpelthen topmålet af egoisme, at man ikke bliver hjemme for at beskytte politiet mod den slags traumatiske oplevelser,« siger hun.

Opfordringen til folk i risikogruppen fra Susse Buck og de øvrige meningsdannere er ikke til at tage fejl af:

»Isolér jer derhjemme. Lad være med at gå ud. Så forhindrer I ikke os andre i at leve et normalt liv.«