Husejere afblæser boligsalg på grund af coronakrisen: »Vi skal tage situationen alvorligt«

Ægteparret Jennifer Delaloca og Gildo Russo har trukket salget af deres ejendom tilbage som følge af coronavirus. De mener, man skal tage situationen alvorligt, og at tiden ikke er inde til et boligsalg.

Husejerne Jennifer Delaloca og Gildo Russo har afblæst salget af deres bolig i Brønshøj som følge af et usikkert boligmarked i kølvandet på coronakrisen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen

Tilbage i slutningen af februar satte ægteparret Jennifer Delaloca og Gildo Russo deres hus i Brønshøj til salg.

De var håbefulde og ønskede en ny bolig, som også kunne rumme et lager til den restaurant, de ejer i fællesskab. På den måde kunne de få luftforandring og samtidig spare tid og penge ved at kombinere hjem og lager i ét.

Men selv om det blot er mindre end en måned siden, at de satte deres hus til salg, har hele verdenssituationen ændret sig markant siden da.

Coronavirus spreder sig med hastige skridt, og det påvirker verden på adskillige fronter – også boligmarkedet.

Derfor besluttede Jennifer Delaloca og Gildo Russo at ringe til deres mægler og afblæse salget.

»Vi tog vores bolig af, fordi vi for det første ikke mener, at det er en god idé, at der kommer en masse mennesker ind i vores ejendom til åbent hus og fremvisning,« siger Jennifer Delaloca, som dog gør opmærksom på, at deres mægler hos ejendomsmæglerkæden Home tilbyder digitale fremvisninger.

»For det andet er det ikke det rigtige tidspunkt at prøve at sælge sin bolig, når der kommer en sådan krise. Folk begynder at holde på deres penge, de bliver bange og kryber tilbage i deres huler. Det er bare ikke tiden til at foretage nye, vigtige investeringer. Derfor tænkte vi, at vi desværre blev nødt til at tage vores bolig af markedet,« fortsætter Jennifer Delaloca.

Tager situationen seriøst

Jennifer Delaloca og Gildo Russo har tætte forbindelser til Italien. Sammen ejer de den italienske restaurant L'Enoteca di Mr. Brunello, og dertil kommer Gildo Russo oprindeligt fra det sydlige Italien.

De er således økonomisk ramt af coronakrisen, da der er lukket ned for restaurantens omsætning. Og derudover er de personligt ramt, da de har familie og bekendte bosat i Italien, som er det europæiske land, der er ekstraordinært hårdt ramt af virusudbruddet.

Det er da også derfor, at de er særligt opmærksomme på, hvad coronavirus har af følgevirkninger på den sundhedsmæssige og økonomiske situation herhjemme.

»Vi har oplevet det her på meget, meget nært hold, og det er en katastrofe for os at se, hvordan mange i Danmark ikke tager situationen alvorligt nok,« siger Jennifer Delaloca.

Selv om Jennifer Delaloca gruer for, hvordan situationen med coronavirus kan udvikle sig, har hun og ægtefællen Gildo Russo ikke mistet drømmen om, at de en dag vil få solgt deres hus. Hun tror dog, at der kan gå lang tid endnu.

»Livet går forhåbentlig videre. Selvfølgelig er vi bekymrede, for jeg tror ikke på, vi er tilbage i normale vilkår før om rigtigt lang tid. Jeg tror dog på, at vi kommer tilbage. Måske kan vi sætte vores hus til salg igen i 2021,« siger Jennifer Delaloca.