Ejendomsmæglere benytter virtuelle fremvisninger for at undgå smittefare

Flere ejendomsmæglere har i forbindelse med coronakrisen udskiftet fysiske fremvisninger med virtuelle besøg. På den måde undgår de smittefaren samtidig med, at de får flere seere med til åbent hus.

Virusudbruddet i Danmark har fået mange brancher til at tænke i alternative baner, eftersom mulighederne for et fysisk møde kan være begrænset. Derfor er flere ejendomsmæglere begyndt at tilbyde virtuelle fremvisninger af boliger. Det betyder, at man formentlig ser færre åbent hus-skilte den kommende tid, og at man i stedet bør spejde efter opslag på mæglernes Facebook-side, hvis man er interesseret i en fremvisning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Var det noget med en boligfremvisning hjemme fra sofaen?

Flere ejendomsmæglere er nu begyndt at livestreame på Facebook som alternativ til fremvisninger og åbent hus-arrangementer. Det sker som følge af risikoen for smitte af coronavirus.

Ejendomsmæglerkæden Nybolig & Estate har endda helt droppet at holde åbne huse i fysisk forstand.

»Vi har kun fremvisninger, hvor vi har mulighed for at udvise ekstrem agtpågivenhed, medmindre vi kan gennemføre dem på video, hvilket flere mæglere har taget til sig allerede. Jeg synes, vi ser en stor vilje til at gennemføre handler, hvor der bliver taget hensyn,« siger Thomas Hovgaard, kommunikationschef i Nybolig & Estate.

En af dem er Martin Frost, som driver fire Estate-forretninger på Amager. Han har haft stor succes med livestreaming af åbent hus via Facebook. På en enkelt fremvisning var der hele 430 personer, der så med hjemme i stuerne.

»I forhold til et almindeligt åbent hus, hvor der måske kommer en håndfuld, er det faktisk ret mange. Det er en måde at ramme en hel del bredere end ved et normalt åbent hus. Så jeg vil ikke afvise, at det er noget, vi kommer til at gøre i fremtiden, efter krisen har lagt sig,« siger Martin Frost.

Hos Home tager man ligeledes de nødvendige forbehold ved fremvisninger. Det foregår uden håndtryk og med masser af håndsprit samt god afstand.

»Hvis en sælger eller køber ikke ønsker en fremvisning på adressen, tilbyder vi at holde en fremvisning via Facetime eller Messenger. Det er et alternativ, som folk helt sikkert lige skal vænne sig til i en omskiftelig og mærkelig tid,« siger Michael Dalsager.

Han understreger, at det aldrig helt kan erstatte en personlig fremvisning i hjemmet. Og at de færreste vil købe en bolig, de aldrig har været i.

»Men en Facetime-fremvisning kan sætte gang i overvejelserne og dialogen,« lyder det.