Støjbergs lokalformand blander sig: »Hvis ikke Lars og Kristian kan skabe ro, må vi have en anden ledelse«

Historierne om tumult og uro i Venstre fortsætter. Inger Støjbergs kredsformand meddeler, at hun ikke tror, at Lars Løkke Rasmussen og Kristan Jensen kan skabe den fornødne ro.

Endnu en stemme fra Venstres bagland bakker op om omtalt kronik i Jyllands Posten. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

I en meget omtalt kronik i Jyllands-Posten mandag krævede de fremtrædende Venstre-folk Bent Jørgensen, byrådsmedlem i Roskilde Kommune og næstformand for Venstre Roskilde Midt, Kåre Ghisler Fuglsbjerg, en helt ny ledelse i partiet.

»Det er derfor på tide, at vi menige medlemmer og aktive i partiet siger fra – og at Venstre får en ny politisk ledelse. Vi skal have en ny ledelse, der kan revitalisere partiet, sætte en liberal retning, og som ikke er belastet af de seneste års interne krige. Det betyder efter vores mening Jakob Ellemann-Jensen som ny formand, Stephanie Lose som næstformand,« skriver de blandt andet i kronikken.

Susanne Annette Rusbjerg

»Men hvis ikke Lars og Kristian kan skabe ro, må vi have en anden ledelse, der kan skabe ro«


Nu melder endnu en stemme sig på banen. Inger Støjbergs kredsformand i Skive, Susanne Annette Rusbjerg, bakker op om kollegernes holdning i kronikken. Hun mener, at der må en ny ledelse til, hvis Kristian Jensen og Lars Løkke Rasmussen ikke kan skabe ro. Det skriver Jyllands Posten.

»Ingen ved, hvad der skete i kælderen, og hvad der blev aftalt dernede. Men hvis ikke Lars og Kristian kan skabe ro, må vi have en anden ledelse, der kan skabe ro, siger hun til Jyllands Posten.

Mange gode kræfter

Susanne Annette Rusbjerg forholder sig også til spørgsmålet, om hvorvidt Jakob Ellemann-Jensen og Stephanie Lose er et godt bud på et nyt formandskab:

»Der er mange gode kræfter i Venstre, som vil kunne løfte opgaven. Og de kan bestemt være nogle gode muligheder. Det vigtige er, at det er nogen, der kan samle partiet og samle gruppen, så vi kan arbejde og skabe politik og resultater,« siger hun.

Ifølge avisen erkender Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, at der har været for meget uro, og samtidig afviser han, at der er brug for en ny ledelse.

»Vi anerkender til fulde, at der har været for meget uro i de seneste uger. Men vi er også enige om, at vi har en rigtig stærk ledelse i Venstre, og nu er vores klare fokus på at skabe politiske resultater for de over 800.000 vælgerne, som har stemt på Venstre og givet os en fremgang på 10 mandater. Det skylder vi dem,« siger han.