Medier: Kritikken af Venstres formandskab vokser

Både i Region Nordjylland og i Region Midtjylland er der voksende utilfredshed med Venstres ledelse, skriver Jyllands-Posten og Ekstra Bladet.

Ifølge Jyllands-Posten og Ekstra Bladet er der i både Region Nordjylland og Region Midtjylland stor utilfredshed med Venstres formandskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

I Venstre i Nordjylland er man kommet i tvivl om, hvorvidt partiets nuværende ledelse er den rette til at få Venstre tilbage på rette kurs.

Det skriver Jyllands-Posten, der beretter om, at V-baglandet i Nordjylland har udtrykt denne tvivl i en e-mail, der er blevet sendt til formandskabet samt partisekretær Claus Richter.

Jyllands-Posten omtaler ikke, hvordan utilfredsheden er kommet til udtryk, men e-mailen er blevet sendt, efter de lokale Venstre-foreninger onsdag aften var samlet til et møde, der handlede om, hvorvidt der var opbakning til ledelsen.

Og det var der altså ikke, skriver Jyllands-Posten.

Ligeledes kan Ekstra Bladet torsdag aften fortælle, at en kreds af medlemmer af partiets bestyrelse i Region Midtjylland er nået en lignende konklusion: Det er uholdbart med det nuværende lederskab af partiet. Indstillingen vil ifølge Ekstra Bladet blive videregivet på et møde mandag, hvor partiets lokale foreninger samles.

Den voksende kritik kommer efter flere uger med massiv uro i Venstre, og landet over mødes Venstre-foreningerne for at finde ud af, hvordan de skal forholde sig til ledelsessammensætningen.

Torsdag aften er det Venstre i Region Syddanmark, der er samlet lidt uden for Kolding. Mødet startede klokken 19, og er ifølge Berlingskes oplysninger uden bagkant.

Berlingske er til stede ved mødelokalet og følger udviklingen.

Op til mødet sagde Jan Lagoni Jacobsen, formand for Venstre i Esbjerg, tirsdag til Berlingske, at han vil have en forklaring på uroen i partiet:

»Vi har en formand og en næstformand, som skylder nogle forklaringer. For vi har medlemmer, der er frustrerede over, at Venstre er havnet her, og at vi har så meget personfnidder i toppen af partiet.«

Berlingske har gennem de seneste uger talt jævnligt med lokalformænd bredt i partiet, som har udtrykt et stigende behov for at få skiftet ledelsen ud.

Uroen startede, da partiets næstformand Kristian Jensen i et større interview i Berlingske undsagde partiformand Lars Løkke Rasmussen. Siden blev Jensen banket på plads ved partiets sommergruppemøde.

Efterfølgende har flere i baglandet meldt om stigende utilfredshed med både formand og næstformand, og forleden krævede fire baglandsfolk i Jyllands-Posten, at de begge trak sig fra deres poster.

Derfor diskuterer kommuneformændene i disse dage i regionerne formandskabet frem mod hovedbestyrelsesmødet, der bliver afholdt næste weekend, og hvor formandskabet ventes at blive det helt centrale diskussionsemne.

Det centrale spørgsmål er, om utilfredsheden vokser sig så stor, at det kan medføre en decideret mistillid og i sidste ende gennemtvinge en udskiftning i formandskabet. Et nyt formandskab vil først kunne krones ved partiets landsmøde i november, med mindre der indkaldes til et ekstraordinært landsmøde.