Løkke har sat navne på den politiske ledelse i Venstre – og Støjberg er ikke en del af den

Kristian Jensen bliver gruppeformand i Venstre, mens Jakob Ellemann-Jensen bliver politisk ordfører.

Lars Løkke Rasmussen præsenterer Jakob Ellemann-Jensen som politisk ordfører, Kristian Jensen som gruppeformand og Sophie Løhde som ny næstformand efter Venstres gruppemøde på Christiansborg i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Mens Venstres folketingsgruppe har valgt næstformand Kristian Jensen (V) til gruppeformand og Jakob Ellemann-Jensen (V) til politisk ordfører, fortsætter tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) som formand for partiet. Det oplyser han efter et møde i folketingsgruppen mandag eftermiddag.

»Jeg er leder af Venstre, og det har ikke været til afstemning i dag. Jeg har ikke hørt om, at nogen udfordrer mit lederskab,« siger Lars Løkke Rasmussen til Ritzau.

Dermed konkretiserer han sin udmelding fra i fredags om, at han har en ambition om at tage nøglerne til Statsministeriet tilbage. Den udmelding blev tolket som om, at han planlægger at fortsætte som formand, trods spekulationer om at han ville træde tilbage, hvis blå blok tabte regeringsmagten ved folketingsvalget i juni.

Netop Kristian Jensen og Jakob Ellemann-Jensen har begge været nævnt som sandsynlige arvtagere for Lars Løkke Rasmussen.

»Det (at Kristian Jensen bliver gruppeformand, red.) er meget vigtigt. Jeg er glad for, at Kristian har mod på opgaven, han har haft den før,« siger Løkke til Ritzau, men svarer ikke direkte på, om beslutningen er en blåstempling af Kristian Jensen som kommende Venstre-formand.

Støjberg ikke med i ledelsen

Karen Ellemann (V), som siden begyndelsen af sidste år har været gruppeformand, bliver i stedet første næstformand i Folketinget.

Jakob Ellemann-Jensen overtager posten som politisk ordfører fra Britt Bager.

Også Inger Støjberg (V) har været nævnt som mulig formand, men hun indgår ikke efter mandagens gruppemøde ikke i Venstres ledelse.

»Jeg tror, det bliver godt,« sagde en fåmælt Støjberg til Ritzau efter mødet.

Sophie Løhde (V) får posten som gruppenæstformand og kommer dermed til at indgå i Venstres ledelse.

Partiets øvrige ordførerposter bliver først fordelt på partiets sommergruppemøde i næste uge.