Journalisten, der blev spillemand

Nekrolog. Tidligere Berlingske-journalist Jens-Martin Ipsen er død, 69 år.

Jens-Martin Ipsen arbejdede 15 år på Berlingske. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjørn Kähler

Jens-Martin Ipsen var som ung journalist på Næstved Tidende, hvor han også mødte sin kommende hustru, Gunhild Karlshøj, med hvem han blev gift 1979.

Sammen tog de 1983 til Nuuk i Grønland, han på Grønlands Radio, hun på avisen Sermitsiaq og korrespondent til Ritzau, indtil de 1985 vendte snuden hjemad, hvor han fik job som redaktionssekretær på Dagbladet Ringsted, siden blev han redaktionschef og fra 1991 journalistisk redaktør på avisen.

Kolleger fra dengang husker stadig, når den to meter lange Ipsen havde besøg af Dagbladets noget mindre Roskilde-redaktør, og de gik forbi vinduet i faktorburet. Den ene stak lige netop op over karmen, den anden så man kun krop og hals af.

1995 blev han skrivende journalist på Berlingskes kommunalredaktion, der dengang dækkede københavnerstoffet fra det politiske spil på Rådhuset til pendlernes genvordigheder. Herfra kom han nogle år på Christiansborg-redaktionen og dækkede Folketinget.

Derfra skiftede han til at være redigerende journalist på især kultursektionen. Her huskes han for sin ro og joviale gemyt, samt for den evige pibe, der gyngede mellem læberne på ham. Han fratrådte 2010.

Hustruen Gunhild, der var rejst til Berlingske nogle år tidligere, blev på avisen til 2014, senest som redigerende på navnestoffet.

Aktiv musiker

Privat havde ægteparret boet i Køge og Næstved, men 2011 søgte de ro og natur og lejede sig ind i det lille hus »Traktørstedet« under Bregentved Gods ved Haslev.

Jens-Martin Ipsen blev om ikke fuldtids- så i hvert fald dedikeret folkemusiker, og med violin og guitar og nyanlagt fuldskæg drog han rundt med sin gruppe. Senere begyndte han også at spille klassisk musik i et wienerorkester.

Ægteparret anskaffede sig en lille campingvogn, hvor kolleger så for sig, hvordan den høje mands lange ben stak ud af vinduet, når de gik til ro for natten. Derudover havde de deres sommerhus ved Sdr. Haurvig, syd for Hvide Sande.

Jens-Martin Ipsen døde 27. januar i en alder af 69 år. Han havde så sent som dagen før været ude at spille.

Han efterlader hustru, tre børn og børnebørn og bisættes fra Haslev Kirke 31. januar kl. 15.