Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Tag jer sammen, folkens

Efter Mette Frederiksens pressemøde strømmede danskere ud i butikkerne for at hamstre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest

Min mand og jeg bor i Gentofte, og jeg var sent torsdag eftermiddag i Lidl i Vangede, fordi vi manglede yoghurt og mælk. Men skræk!

Folk købte ind, som om den skinbarlige hungersnød stod og åndede dem i nakken. Mange havde hele, store indkøbsvogne fyldt med varer, som skulle de overtage butikken. Imens kunne vi andre gå rundt og kigge forgæves efter mælk og brød, kød og grøntsager. Nogle forkølede tomater og en stabel jordbær og andre medtagne rester stod ensomme tilbage. Mælk var der intet tilbage af, og brød blev af medarbejderne panisk fyldt op, så brødet fik jeg da med mig og lidt rullepølse. Der var ganske få pakker vacuumpakkede kødbidder tilbage, lidt kylling og en anelse andet. Toiletpapir og køkkenruller var helt borte. Der lå kun plasticen fra palle-indpakningerne tilbage på pallerne. Personalet kunne slet ikke følge med og asede rundt.

Kassedamen var dog en frisk dame med ben i næsen. Hun havde et kækt, opmuntrende svar til kunderne og et glimt i øjet. Mange tak til hende. Mellem glimtene fortalte hun, at kunderne onsdag aften pludselig var væltet ind i butikken og havde raget hvad som helst til sig, og at forretningen først havde kunnet lukke kl. 23. Men, tilføjede hun, vi kunne være sikre på, at der ville være varer at købe igen i morgen. Så må jeg se, om der er mælk og yoghurt tilbage, når jeg kommer derop.

Hvor har folk henkastet deres formodentlig gode opdragelse og deres ellers udmærkede manerer? Hvor? I mosen, i søen, eller har de hældt dem i havnen? Så opfør jer dog ordentligt! Jeg vil stadig gerne kunne købe mælk og yoghurt i mit lokale supermarked, når jeg har brug for det, tak. At efterlade kurve og vogne fyldt med varer, som ifølge reglerne derfor skal kasseres, hvorpå man forsvinder ud i den blå luft, er uanstændigt og klæder ikke os ikke som borgere i Gentofte. Tag jer sammen, folkens! Charlotte Kaiser Stahr, Hellerup