Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Regeringsindgreb burde lukke Sundhedsplatformen

»At Sundhedsplatformen koster kassen for alle danske skatteydere burde resultere i et regeringsindgreb, der afsluttede farcen.« Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Når uerfarne IT-folk alene udrustet med flotte teoretiske uddannelser har afgørende indflydelse på valg af samfundskritiske IT-systemer, går det, som danskerne desværre har erfaret, ofte helt galt.

Et enkelt eksempel: Når Region Hovedstaden og Region Sjælland vælger et amerikansk udviklet IT-system, vælger man også et produkt, som løbende udvikles og opdateres efter amerikanske forhold, hvor man som bekendt forlanger, at IT-systemet har økonomi integreret, således at man kan udskrive patientfaktura og styre opkrævning etc.

Uanset, om man fravælger disse moduler, vil økonomidelen ved hver eneste opdatering af systemet skulle fravælges, så længe man har systemet.

På det seneste viser det sig, at Sundhedsplatformen sikkerhedsmæssigt bryder alle regler. At tro, at politikerne i hovedstadens regionsråd kan gennemskue de højt uddannede IT-folks anbefalinger, er som bekendt ikke tilfældet. Jeg frygter, at patienterne på Sjælland i årtier vil opleve konsekvenserne af de to regioners valg.

Hvorfor blander en jyde sig så i de tossede beslutninger på Sjælland? Det gør jeg, fordi det er statens kasse, dvs. også mine skattepenge, som misrøgtes af uforstandige politikere, der nægter at lytte til fortvivlede brugere og kritik fra erfarne IT-folk fra erhvervslivet i Danmark.

At Sundhedsplatformen koster kassen for alle danske skatteydere burde resultere i et regeringsindgreb, der afsluttede farcen. Ved danskerne og danske patienter overhovedet, at den årlige vedligeholdelse af Sundhedsplatformen koster mere end fem gange et tilsvarende system i Region Midtjylland? Hvert eneste år! Man fristes til at spørge: Er der en voksen til stede? Torben Bach Sørensen,
fhv. IT-direktør, Grenaa