Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Hold da op, hvor har de travlt med at gøre sig lækre i DR

I Dr har man så travlt med at fremstå lækker og smart, at det medfører en masse unoder, mener Jens Andersen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

DR-unoder

De har travlt i DR med at gøre sig lækre. Hu hej, hvor det går! Ikke meget tid til eftertanke - og det har ført til unoder.

Jingle-unoder:
Hvorfor skal jinglerne være hårdtpumpet mislyd med dunketromme? Radioavisen melder sin ankomst hver time med bulder og brag, Bagklog På P1 møver sig ind i vores øregange med anmassende mislyd, P1 Debat, Public Service, Mennesker og Medier og Filmland ligeså!

Kunne DR ikke give sine jingler et servicetjek? I stedet for de antageligt dyrt indkøbte jingles kunne man overveje at supplere/erstatte med musikklip. Det er tidligere gjort med stort held af bl.a. Jersild med Glass/Amazonas, Mikael Bertelsen med Jan Johansson/ Visa från Utanmyra eller Poul Thomsen/Dus med dyrene med Vivaldi/guitarkoncert.

Lyd-unoder:
Vejrudsigten, som vi af uransagelige årsager skal have serveret hver time døgnet rundt, er i de seneste måneder blevet serveret med en ildevarslende underlægningslyd. Det er totalt overflødigt, og gør det ikke nemmere at tyde, hvad der bliver sagt.

Et andet lydproblem er, at ikke alle programværter (eller gæster) har en god radiostemme. Tag f.eks. Stine Rosengren på P2. På sådan en stemme må lydteknikere sørge for at anbringe mikrofonen så hendes stemme bliver hjulpet på vej!

Dannelses-unoder:
P2 bringer jævnligt eksalteret annoncering af koncerter, der finder sted om et par måneder med verdensstjerner, virtuoser og jeg skal komme efter jer: »Hør mere og køb billetter på DR..« Skru venligst lidt ned for gassen!

Studieværterne begynder jævnligt deres tale inden musikken er klinget ud. Radioavisen skal partout starte på klokkeslæt selvom foregående program ikke er helt færdigt.

Det kendes også fra TV, hvor der jævnligt tales ind over afslutningsmusik og rulletekster i en film for at annoncere næste programpunkt. Skidt med seernes rørelse, skidt med ophavsrettigheder, skidt med eftertanken.

Prøv at genopdag pausen og måske ligefrem stilheden. Drømte mig en drøm i nat.

Jens Andersen, Ruds Vedby