Traileren til »Krudttønden« er landet – se den her

»Krudttønden« er baseret på terrorangrebet, der for fem år siden rystede Danmark. Ole Christian Madsen står bag filmen, der bliver den første danske spillefilm om et virkeligt terrorattentat.

 

Ole Christian Madsens film om terrorangrebet på Krudttønden får biografpremiere 5. marts, og traileren er nu landet.

Danske biografgængere kan se frem til en stjernespækket film med navne som Lars Brygmann, Nikolaj Coster-Waldau og Sonja Richter, der portrætterer terrorangrebet, der rystede Danmark.

Filmen er inspireret af de virkelige hændelser, der fandt sted ved Kulturhuset Krudttønden og Københavns Synagoge i Krystalgade i februar 2015, hvor den radikaliserede IS-sympatisør Omar El-Hussein skød og dræbte to og sårede seks mennesker.

Sidste år udkom thrilleren »Danmarks Sønner« om et fiktivt terrorangreb i København. »Krudttønden« bliver den første danske spillefilm inspireret af en virkelig terrorbegivenhed. Fold sammen
Læs mere
Foto: Presse.

»Krudttønden« bliver den første danske spillefilm om et virkeligt terrorangreb, og synopsen lyder:

»I det isnende kolde Europa er folk ved at komme videre efter det chokerende terrorangreb på Charlie Hebdo tidligere på vinteren, men i København har den prøveløsladte kriminelle, Omar, sine egne planer. Filmmanden, Finn, den jødiske vagtmand, Dan, og den nedslidte aktionsstyrkebetjent, Rico, lever deres forskellige liv uden at vide, at de inden længe vil have krydset Omars spor i en fatal og skelsættende nat. »Krudttønden« er inspireret af de virkelige hændelser omkring terrorangrebet på Kulturhuset Krudttønden og Københavns Synagoge i februar 2015. På rollelisten er bl.a. Lars Brygmann i rollen som den dræbte filmmand, Finn, samt Nikolaj Coster-Waldau i rollen som AKS-betjenten, Rico.«

I et interview med Berlingske har instruktør Ole Christian Madsen tidligere fortalt om sine overvejelser i forhold til at lave filmen:

»Jeg føler en stor dobbelthed ved at arbejde med en film om terrorangrebet. Bør vi overhovedet lave den? Har vi ikke bare brug for at komme videre? Det har vi spurgt os selv om, ligesom det også er et spørgsmål, som ofrenes efterladte også må stille sig.«

»Vi har nogle gange stoppet arbejdet på filmen, fordi vi kom i tvivl om det ene spørgsmål. Men vi er fortsat, først og fremmest fordi jeg er bekymret for, at vi er ved at glemme begivenheden og dermed ikke længere har muligheden for at absorbere den og bruge den til at blive klogere,« lød det fra Ole Christian Madsen, der i en længere periode talte med ofrenes efterladte familier.

Ole Christian Madsen har tidligere instrueret film som »Flammen og Citronen«, »Superclásico« og »Nordkraft«.