Tivoli Hjørnet er hædret med den største amerikanske arkitekturpris

Tivoli Hjørnet, tegnet af Pei Cobb Freed & Partners Architects, er en af modtagerne af American Institute of Architects' arkitekturpris 2020.

Tivoli Hjørnet hædres endnu en gang for sit design. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lasse Salling Lasse Salling

American Institute of Architects, AIA, har netop offentliggjort listen over modtagerne af  2020 AIA Awards - Architecture. Blandt de otte bygninger, anlæg og renoveringer, der hædres i år, er Tivoli Hjørnet. Det skriver Tivoli i en pressemeddelelse.

Tivoli Hjørnet, der blandt andet rummer Tivoli Food Hall, en filial af Illums Bolighus og en del af Nimb Hotel, er tegnet af det amerikanske arkitektfirma Pei Cobb Freed & Partners Architects, der tidligere har stået for udvidelsen af Louvre i Paris. Det er ikke første gang, at byggeriet hædres internationalt, og prisen vækker stor begejstring i Tivoli.

»Vi er meget stolte over den amerikanske hæderspris og tager det som et stort skulderklap og kvalitetsstempel af vores ambitioner om at skabe langtidsholdbare løsninger, hvor vi både tager hensyn til forlystelseshavens traditioner og fornyelser, der står på skuldrene af kvalitet,« siger Tivolis direktør, Lars Liebst, i pressemeddelelsen.

»Mesterligt udført«

Tivoli Hjørnet åbnede i november 2017 på hjørnet af Bernstorffsgade og Vesterbrogade og afløste en samling bygninger af varierende kvalitet. Hjørnet skulle skabe ny sammenhæng mellem Tivoli og byen. Pei Cobb Freed & Partners Architects med chefarkitekt Ian Bader i spidsen blev valgt til at stå for for designet, fordi firmaet ifølge Tivoli tidligere havde vist, at det kunne designe bygninger, der tager hensyn til både historisk følsomme omgivelser og arkitektonisk kvalitet.

AIAs kritierium for at give hæder er, at det hædrede efter den højeste standard lever op til sit formål.

»Projektet er mesterligt udført, idet det vækker harmoni og balancerer to modsatrettede udtryk. Det er imødekommende og charmerende og er blevet en selvstændig kraft i byen. Den kurvede gadefacade synes at ånde ubesværet, mens den lægger op til at blive udforsket af de forbipasserende. Samtidig skaber havefacadens grønne kaskader af årstidens vækster det perfekte bagtæppe for den fortryllende have,« siger juryen om Tivoli Hjørnet.

Tivoli Hjørnet er tidligere blevet hædret med både en International Architecture Award og en American Architecture Award.

Bygningen kommer med hæderen i selskab med bl.a. Tirpitz Museum på den jyske vestkyst, som Bjarke Ingels´ arkitektfirma BIG i 2019 modtog samme pris for.

De andre byggerier/projekter, der er blevet tildet en 2020 AIA Award – Architecture er Glenstone Museum i Maryland, Calgary Central Library i Canada, Minnesota State Capitol Restoration, Floral Court i London, Ed Kaplan Family Institute for Innovation and Tech Entrepreneurship i Illinois, Chhatrapati Shivaji International Airport Terminal 2 i Indien og Jishou Art Museum i Kina.