Savner du en festival? Taget på Operaen omdannes til festivalscene i 24 timer

2020 bliver sommeren uden festivaler. Nyt koncept skaber festival på Operaens tag, og du kan streame det direkte hjem til din egen fest.

Operaens tag bliver omdannet til en scene, når der 12. juni er 24-timers festival. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper/Ritzau Scanpix

En festival derhjemme. Sådan har danskerne vist aldrig fået den før.

Sommerens festivaler er aflyst, hvilket skaber trange kår for både festivalhungrende danskere og de musikere, der har fået aflyst deres job.

Og dér opstod ideen til Covidhagen, der nu er en realitet. Covidhagen er en 24-timers festival, hvor en lang række kunstnere optræder på taget af Operaen, alt i mens koncerterne livestreames til danskerne.

Frederik Kjærgaard

»Vi kommer med et unikt setup. Operaens tag har aldrig lagt scene til et musikarrangement før. Det er ret eksklusivt.«


»I bund og grund er Covidhagen skabt på to parametre. På den ene side er det en måde at sætte fokus på musik og underholdning, der lider under covid-19. Samtidig vil vi sætte fokus på at give Danmark den festival, som de ikke får i år, og være en hyldest og en gave til det danske folk, så de får et alternativt festivalfix,« siger Frederik Kjærgaard, der er en af folkene bag Covidhagen.

Festivalen bliver et miks af en lang række forskellige kunstnere, der alle stiller gratis op. Her vil de spille mellem 15 og 45 minutter på scenen, der ikke bare består af en tilfældig blokvogn.

»Vi kommer med et unikt setup. Operaens tag har aldrig lagt scene til et musikarrangement før. Det er ret eksklusivt,« siger Frederik Kjærgaard.

Covidhagen er en non-profit-organisation, og der er ingen, der skal tjene penge på konceptet. Folk arbejder gratis, og kunstnerne stiller op uden løn.

»Af gode grunde har vi ikke midler til at betale. Vi vil sætte fokus på, hvordan musikbranchen er, og kunstnerne vil også gerne have muligheden for at nå ud, selv om der ikke er koncerter i år,« lyder det.

Frederik Kjærgaard

»Det er det tætteste, du kommer på et festivalfix.«


På Operaens tag kommer de forskellige artister til at spille live. Her streames koncerterne så live 24 timer i træk. Men er det ikke utopi at tro, man kan give folk et reelt festivalfix? Nej, mener Frederik Kjærgaard.

»Det er det tætteste, du kommer på et festivalfix. Vi opfordrer folk til at holde festival i stuen og haven, mens de nyder musikken. På den måde forsøger vi at få folk så tæt på en rigtig oplevelse, som vi kan. Vi tager fat i den værktøjskasse, covid-19 har givet os,« siger han.

Navnene på de første kunstnere er afsløret, og her kan nævnes Faustix, TooManyLeftHands, Bro, Navid, Klumben & Raske Penge og Shu-bi or not Shu-bi, der består af tre originale Shu-bi-dua-medlemmer. De næste dage vil der løbende blive offentliggjort flere kunstnere.

Festivalen kommer ifølge arrangørerne til at byde på artister, der rammer yderst bredt.

»Vi skal nå de yngre og de ældre. Der kommer både store og kendte kunstnere og nogle upcoming artister«, siger Frederik Kjærgaard.

Festivalen løber af stablen fra 12. juni kl. 14 til 13. juni kl. 14, og den kan streames her.