Kirsten Birgit er tilbage i »Den Korte CoronAvis«

»Den Korte Radioavis« vender tilbage som »Den Korte CoronAvis«. Her vil Kirsten Birgit og Rasmus Bruun give dig seneste nyt fra coronapandemien.

»Den Korte Radioavis« er tilbage med en ny coronaudgave. Her vil Kirsten Birgit guide os gennem coronatiden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

Nu kan du tilbringe timerne derhjemme i selskab med Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm og Rasmus Bruun. Sent i går aftes blev det offentliggjort, at »Den Korte Radioavis« vender tilbage i en ny udgave. Denne gang under navnet »Den Korte CoronAvis«, der skal føre danskerne trygt og underholdende gennem coronatiden.

Det løftede tidligere kanalchef på Radio24Syv Mads Brügger sløret for. »Gæt hvem der er tilbage?« skrev han sent i går aftes på sin Twitter-konto:

Programmet genopstår efter, at de to satirikere – på grund af coronavirussen – har aflyst deres forestilling »Sommeren på Birgitø«, der skulle have haft premiere 5. marts og køre frem til 5. april. Som et plaster på såret kan man nu lytte til de to værter i en 52 minutter lang podcast.

»Den Korte Radioavis« blev oprindeligt sendt på Radio24syv, og opnåede så stor popularitet, at det fik kultstatus blandt lytterne. Det så man blandt andet, da de to personer bag, Frederik Cilius og Rasmus Bruun, ved radiokanalens lukning og livetransmittering af programmets sidste udsendelse, blev hyldet af grådkvalte fans. Derfor har nyheden om det nye program også affødt glade reaktioner fra fans på de sociale medier.

Også Mikael Bertelsen, tidligere programchef på Radio24syv, har på sin Twitter-profil hilst programmet velkommen. Han sammenligner det med, da den konservative politiker Christmas Møller sendte radio under Anden Verdenskrig:

»Frit Danmark! Under krigen rejste Christmas Møller til London, så han over BBC kunne transmittere til Danmark,« skriver han.

»Under coronakrisen vil seniorkorrespondent Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm sende »Den Korte Coronavis«​, indtil Danmark atter er frit,« lyder det fra ham på Twitter.

Holder fortsat liv i Kirsten Birgit

Selv om programmets tilbagevenden hyldes på Twitter, har det også mødt andre reaktioner. Da det blev offentliggjort, at »Den Korte Radioavis« skulle fortsætte som teaterstykke, lød det, om man ikke bare skulle stoppe programmet ved lukningen af Radio24syv, i stedet for at forsøge at holde liv i Kirsten Birgit-karakteren og programmet. De kommentarer er også at finde på Mads Brüggers og Mikael Berelsens Twitter-opslag.

Til spørgsmålet om, hvorfor man ikke slår Kirsten Birgit ihjel, svarede Frederik Cilius i begyndelsen af marts til Politiken:

»Jamen, vi har jo slået hende ihjel masser af gange. Hun er bare ikke forblevet død.«

»Men vi har en plan for, hvordan det skal stoppe, når vi har lyst,« sagde Frederik Cilius dengang til Politiken.

Handlingen i »Den Korte CoronAvis« er denne: Kirsten Birgit er hjemvendt fra Birgitø for at tømme afdøde Karen Thisteds dødsbo. Hun har besluttet, at hun vil lave en daglig nyhedspodcast om coronapandemien, og derfor ringer hun til Rasmus Bruun, der i første omgang tror, at hun er en hacker, der forsøger at svindle ham. Det fører til, at Kirsten Birgit og Rasmus Bruun vender verdenssituationen, præcis som vi kender dem. Samtalen falder blandt andet på nogle af de ting, der optager danskerne netop nu: »Samfundssind«, »Mette Frederiksens håndtering af krisen« og »hamstring af håndsprit«.

Det er ikke oplyst, hvor ofte eller hvor længe podcasten vil udkomme. Programmet slutter dog med, at Kirsten Birgit og Rasmus Bruun siger »vi ses i morgen«.

Man kan finde og lytte til første episode af »Den Korte CoronAvis« her: