Sydneys operahus og Eiffeltårnet gik i sort for Jorden

Selv om coronakrisen har lukket flere lande, bliver den årlige "Earth Hour" markeret ved at slukke for lyset.

I Moskva er Earth Hour blevet markeret ved blandt andet at slukke det udendørs lyd på fæstningsværket Kreml. Tatyana Makeyeva/Reuters Fold sammen
Læs mere

Sydney. Rundt om i verden har flere kendte bygningsværker lørdag slukket for lyset for at markere den årlige "Earth Hour".

Blandt andet har lyset været slukket i det berømte operahus i Sydney, der er tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon.

Også det udendørs lys på fæstningsværket Kreml i Moskva har været slukket i anledningen.

En beslutning fra den russiske præsident, Vladimir Putin, har betydet, at hvert år siden 2013 har Kreml slukket sit lys i forbindelse med Earth Hour. Det skriver det russiske nyhedsbureau Tass.

Den årlige Earth Hour - Jordens time - sætter fokus på klimaforandringerne.

I år er begivenheden dog markant anderledes, da hele verden står midt i en krise med spredningen af det potentielt dødelige coronavirus.

Alligevel har arrangøren, miljøorganisationen WWF, besluttet sig for at gennemføre lysslukningen trods pandemien, der har lukket adskillige lande ned.

Af samme årsag er en lang række arrangementer aflyst, da det var ventet, at tusindvis af mennesker ellers ville have været samlet ved nationale vartegn og ikoniske bygninger.

De mange nedlukninger verden over har på den positive side betydet en reduktion i forureningen globalt.

- Earth Hour 2020 vil se mennesker fra hele verden hæve deres stemmer for at opfordre til handling mod presserende miljøspørgsmål i deres lande, skriver WWF på sin hjemmeside.

For at overholde begrænsningerne på nedlukninger i en lang række lande har arrangøren foreslået aktiviteter derhjemme såsom at spille brætspil ved levende lys.

Verden over slukkes lyset fortsat ved mange vartegn.

Det drejer sig blandt andet om Eiffeltårnet i Paris, Brandenburger Tor i Berlin, Colosseum i Rom, Markuspladsen i Venedig, Sheikh Zayed-moskéen i Abu Dhabi og Akropolis i Athen.

Herhjemme slukker blandt andet Kronborg Slot for lyset under Earth Hour, der er fra klokken 20.30 til 21.30 dansk tid.

/ritzau/