Norge før sit andet virusdødsfald og fraråder rejser

Det norske udenrigsministerium beder alle nordmænd i udlandet om at rejse hjem hurtigst muligt.

 
Få overblik over coronavirussen, som spreder sig verden over, i videoen her. Video: Ida Marie Odgaard, Reuters, Ritzau Scanpix. Fold sammen
Læs mere

En ældre patient med virussygdommen Covid-19 er død natten til lørdag. Det oplyser Oslos universitetssygehus.

Dermed har Norge fået sit andet dødsfald efter smitte med coronavirus.

»Vi kan af hensyn til personbeskyttelse ikke give yderligere informationer om den afdøde,« lyder det fra sygehuset.

Antallet af smittede i Norge med coronavirus er det seneste døgn steget med 157 personer. Dermed er der indtil nu registreret 907 smittede i landet, oplyser sundhedsmyndighederne.

Det norske udenrigsministerium frarådede tidligere lørdag rejser, som ikke er strengt nødvendige, til alle lande.

Samtidig bad ministeriet alle nordmænd i udlandet om at rejse hjem.

»Vi står i en alvorlig og stadigt mere uforudsigelig situation. Vores prioritet er at varetage liv og helbred. Dette kræver ekstraordinære indgreb,« siger statsminister Erna Solberg i en pressemeddelelse.

»Situationen ændrer sig hurtigt i mange lande. Og derfor fraråder vi nu rejser som ikke er strengt nødvendige til alle lande,« skriver hun.

Udenrigsministeriet i Oslo opfordrer også alle norske borgere, som er på rejse i udlandet, til at rejse hjem så hurtigt som muligt.

»Norske borgere, som bor fast i udlandet, bør forholde sig til de lokale myndigheders råd og vejledning. Sundhedssystemer i lande med store smitteudbrud oplever stor belastning. Når situationen ændrer sig så hurtigt som nu, er det rigtigt at give dette råd,« siger udenrigsminister Ine Eriksen Søreide.

Udenrigsministeriet pointerer, at situationen generelt er uforudsigelig for rejsende.

»Vi må forhindre international spredning. Og vi er særligt bekymrede for, hvad der vil ske, når virusset spredes i mere sårbare lande med svage sundhedssystemer,« siger udenrigsministeren.

/ritzau/NTB