G7-lande lover fælles indsats for at sikre økonomi og job

G7-landenes finansministre siger i fælles erklæring, de vil genskabe økonomisk vækst og job trods coronavirus.

 
Coronavirussen spreder sig verden over. Få overblikket her. Video: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix. Fold sammen
Læs mere

Finansministrene fra G7-landene og ledere for deres centralbanker lover i en fælles erklæring at "gøre, hvad der måtte være nødvendigt" for at afværge et stort økonomisk tilbageslag som følge af coronavirus.

»Vi vil gøre alt, hvad der måtte være nødvendigt for at genoprette tilliden og den økonomiske vækst for at beskytte arbejdspladser, virksomheder og det finansielle systems modstandsdygtighed,« skriver de.

G7 består af USA, Tyskland, Frankrig, Storbritannien, Italien, Canada og Japan.

Erklæringen er udsendt fra Washington efter et telefonmøde tirsdag morgen amerikansk tid mellem G7-landene og cheferne for centralbankerne.

Erklæringen er udsendt samtidig med, at børsen i New York åbner med en stigning på 6,9 procent på Dow Jones-indekset.

En stigning der nok så meget skyldes, at Kongressen i USA er tæt på en økonomisk hjælpepakke til 2000 milliarder dollar. Den skal rette op på de økonomiske skader i USA, som coronavirus er skyld i.

I sidste uge udsendte G7 en lignende erklæring. Her hed det, at smitten med coronavirus er »en betydeligt trussel mod verdensøkonomien«.

Nogle økonomer spår, at den globale økonomi vil skrumpe med 1,5 procent i år. Og at USA kan risikere en enorm nedgang i økonomien på op mod 14 procent.

I erklæringen fra G7-landene tirsdag opfordres alle lande til at sikre »likviditetsstøtte og finansiel ekspansion«.

/ritzau/AFP

Opdateres...