Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Ud at Se - men KUN med DSB

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Ud at se

Lars Møller

Tror man, at kollektiv transport er en fordel for alle, så kan man godt tro om igen. Ifølge transportordfører Anne Valentina Berthelsen (SF) er kun offentlig kollektiv transport en fordel, fordi private fjernbusselskaber kun er ude på at tjene penge. Selvom de er mere fleksible og billigere end DSB, så bør man vælge DSB. Ifølge Anne er det kun ud at se med DSB, ikke med væmmelige griske selskaber, der kun tænker på profit.

Groft sagt er altid på udkik efter visionære politikere. Selvom DSB skrotter de fleste af sine tog fra landets tredjestørste station i Roskilde, så må kunderne indrette sig efter det, i modsætning til grøn og langt billigere transport i private hænder. Offentlige tilbud er nemlig den stærkeste rygrad i vores transportsektor, altså ifølge Anne.

Morder-safari

Niels Jespersen

Niels Jespersen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Da Ahmed el-Haj i 2013 som håbefuld ung jihadist rejste til Syrien, var det med troen på, at krig var sådan noget, hvor man skød andre mennesker. Han blev offentligt kendt, da han optrådte i en Youtube-video, hvor en række danske islamister pløkkede løs efter billeder af blandt andre Lars Hedegaard, Naser Khader og Anders Fogh Rasmussen.

Imidlertid viste det sig, at nogle af de lokale skød tilbage og da USA også begyndte at bombe jihadisterne, var det ligesom ikke sjovt længere. Ahmed el-Haj blev såret og har efter eget udsagn »lært af mine fejl«. Nu vil han gerne hjem til de vantros sundhedssystem og førtidspension.

Groft Sagt håber, at vi andre har lært af vores fejl. Nemlig den fejl det var at acceptere, at danske islamister tog på morder-safari for så at blive modtaget med åbne arme, når de blev trætte af slagteriet.

Man har et standpunkt

Peter Nedergaard

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Da Socialdemokratiet var i opposition, kritiserede partiet flere gange den daværende regering for at give dispensation til brug af sprøjtemidlet neonikotinoider. Problemet er, at det giftige sprøjtemiddel er en massedræber af bier. Derfor det også blevet forbudt i f.eks. Frankrig. Knap har den nye danske regering imidlertid fået sig indrettet i ministerkontorerne, før kritikken forstummer.

Nu mener den nye miljøminister, Lea Wermelin, pludselig ikke, at der skal ændres en tøddel. Neonikotinoider skal stadig kunne anvendes til for eksempel bejdsning af roefrø. Danske bier må fortsat lade livet en masse. Mon bi-vennerne står Socialdemokratiet bi ved næste valg?