Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Tak for den meget tak på takkemø... undskyld, pressemøderne

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Tak, tak, tak

Hans Hauge

I de løbende pressemøder er det ord, der bruges oftest: »tak«. Det bruges flere gange end »corona« og »værnemidler«. Vi skal nok undlade den dårlige vittighed: »Takker,« sagde manden og stak hånden i en rundsav. I al fald siges der rituelt »tak for spørgsmålet«.

Dette takkeritual kommer muligvis fra samråd i Folketinget, og derfra er det vandret videre. Men aldrig er der nogen, som siger »tak for svaret«. Udsagnet har ingen mening, for tak er kun et fattigt ord. Det ville være interessant, hvis man hørte personerne svare med det samme i stedet for at sige tak for spørgsmålet, men det er svært, for mens Magnus Heunicke siger »tak for spørgsmålet«, får han tid til at tænke over, hvad han skal svare. Og mens han tænkte, fandt han på udtrykket – »en søgt uenighed«. Tak for det ord.

Jarl Cordua. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Herre i eget hus

Jarl Cordua

Husker De Dansk Folkepartis Ib Poulsen? Den tidligere fiskeriordfører, der igen og igen bragte Venstres fødevareministre i mindretal sammen med den daværende røde opposition. Mangen et samråd med ministre og statsministre begyndte gerne med en Poulsen, der sprang op som en løve med voldsomme beskyldninger mod ministeren, for så siden at falde ned som et lam, inden det nåede så vidt, at Løkke-regeringerne måtte gå.

Poulsen røg som bekendt ud af Folketinget ved valget i fjor, men er stadig medlem af Thisted Byråd. Her sidder han nu mutters alene, efter at to nu tidligere DF-byrådsmedlemmer har forladt partiet med henvisning til et »ikke-eksisterende samarbejde« med Poulsen. Omvendt mener Poulsen, at de to rebeller havde den uvane at gå bag om ryggen på ham og stemme sammen med Venstre og Konservative i byrådssalen.

Groft sagt lykønsker Poulsen med nu endelig at være herre i eget (pyrr)hus.