Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Nu må det være nok med alle de gammeldags faglighedsfascister i gymnasiet

Eva Selsing. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Faglighed schmaglighed

Eva Selsing

En ny rapport fastslår det, vi andre kan se med det blotte øje: at gymnasieelevers faglighed er i frit fald. Det drejer sig især om dansk og matematik – mens eleverne angiveligt er dygtigere til at »perspektivere« og »undersøge.« Hvad det så end betyder.

Men hvem har også brug for trigonometri eller at kunne formulere sig korrekt, hvis man har lært af sine venstreorienterede lærere at ytre virtuose perspektiveringer, der flugter med tidsånden? Såsom - »Trump er dum«, »diversitet er godt« og »klimaet er det vigtigste samfundsproblem.« Lige til et 12-tal og ikke et øje tørt – tag dén, gammeldags faglighedsfascister!

Zigzag Jensen

Peter Nedergaard

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Kristian Jensen sagde i et interview med Berlingske i sensommeren, at han beklager, at Lars Løkke Rasmussen midt under valgkampen i 2019 gik ud med en anbefaling om, at V skulle etablere et samarbejde hen over midten med S. Der var brug for et genopretningsarbejde i blå blok, medmindre Mette Frederiksen skal have lov at blive siddende meget, meget længe, mente Kristian Jensen da.

Han siger nu i et interview med Jyllands-Posten, at han ser for sig et tiårigt tæt samarbejde hen over midten mellem V, K, S og R. Groft sagt undrer sig. Hvad sker der? Er Kristian Jensen ikke i stand til at huske fra august til januar? Eller er det et forsøg på med evig obsternasighed at bortvaske et image som en blegsotig politiker? Vi foreslår, at konsistens genindføres som en dyd i politik.