Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

»Kvindekvoter er en falliterklæring, men det kan jo blive nødvendigt,« sagde nationalbankdirektøren uden at gøre noget

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Rohde og ligestillingen

Peter Nedergaard

I december meldte nationalbankdirektør Lars Rohde hårdt ud om den manglende kønsligestilling i Danmark. Der skulle strammes op. Selv kvoter for antal kvinder på forskellige niveauer skulle man ikke afvise.

»Jeg vil i hvert fald gerne genoverveje det. Jeg synes, at kvindekvoter er en falliterklæring, men det kan jo blive nødvendigt,« udtalte han, sådan rent principielt.

Et af de organer, som Rohde har ansvaret for, hedder Det systemiske Risikoråd. Det skal forebygge systemiske finansielle risici i bankerne. Rohde er selv formand, og Nationalbanken er sekretariat. Nationalbanken udpeger nogle af medlemmerne og kan vel også lægge et godt ord ind for andre. Blandt rådets ni medlemmer er kun to kvinder.

Groft sagt forstår ikke Lars Rohdes langmodighed angående manglende kønsligestilling. I praksis.

Ægte solidaritet

Lars Møller

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

I forbindelse med den store udligningsreform har 14 ud af 31 borgmestre skrevet under på et brev, der modsætter sig den socialdemokratiske omfordeling af velstand fra borgerlige kommuner til kommuner med den rette ledelse.

Tidligere har alle 31 borgmestre holdt sammen mod forskellige regeringers forsøg på at forskelsbehandle kommunerne, men ikke nu. Det er de 14 borgmestre utilfredse med.

Groft sagt bliver stilfærdigt nødt til at gå i rette med brokkehovederne, der intet forstår. At de resterende 17 socialdemokratiske borgmestre skulle brokke sig over en socialdemokratisk regering er jo direkte naivt, da det vil betyde, at de ikke får del i det flæsk som regeringen deler ud. Kun folk fra det rigtige parti får flæsk. Det er nemlig ægte solidaritet.