Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt sender sine varmeste tanker til Knud Romer

Niels Jespersen. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Stakkels Knud Romer

Niels Jespersen

»Stop hysteriet, corona kan alligevel ikke inddæmmes,« udtaler forfatter Knud Romer, der til Groft sagts overraskelse også er ekspert i epidemiologi. Han har nemlig blik for det vigtigste i denne svære stund: sit eget bogsalg.

»Jeg har arbejdet i 12 år på en roman, som skal udkomme på Insel Verlag i Berlin. I to år har jeg arbejdet på en lancering nationalt i Tyskland og internationalt, men nu er lanceringen blevet aflyst. Så på grund af en forkølelsesvirus dør min roman i Tyskland, og jeg kan ikke sælge den til internationale forlag på grund af aflysningen.«

Stakkels Knud Romer. Groft sagt sender »thoughts and prayers«. Vi håber, at han overlever.

1905 var en fejl

Peter Nedergaard

Peter Nedergaard. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Groft sagt er kommet under vejr med, at stadigt flere i Venstre med formand Jakob Ellemann-Jensen i spidsen anser det for en historisk fejl, at Venstre og Radikale Venstre gik fra hinanden i 1905. Fejlen må gøres god igen. Det er planen – som vi er underrettet – langsomt at tilnærme de to partier til hinanden.

Venstre har allerede overtaget store del af den radikale udlændingepolitik, flere områder følger efter, og snart skal der målfoto til at konstatere en forskel. Når den tid oprinder, er det nye parti klar: »Det nye radikale Venstre – Danmarks ægte liberale parti«.

Dresscoden bliver rullekravesweater, skæg og stjernebesatte EU-sokker for mændene. Andre kan til gengæld glæde sig over, at det nye parti bliver et forholdsvis lille parti. Groft sagt gætter på en 10-15 procent af vælgerne, hvis vi ser på, hvad sådan et parti får i sammenlignelige lande.