Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Nej, nej, Trumps tweet om masker er da slet ikke kuleskørt

Lars Møller. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Social kontrol

Lars Møller

I bestræbelserne på ikke at få nyheder serveret fra venstreorienterede medier som CNN eller New York Times har denne Groft sagt-skribent (dog sammen med enkelte andre) fået en direkte linje til præsident Trump via Twitter. Af præsidentens seneste visdomsord fremgår det direkte, at værnemidlet masker fungerer som statens sociale kontrol med de frie borgere, hvorfor præsidenten ædelt kæmper imod dette stygge tiltag.

Venstreorienterede brokkehoveder vil mene, at det er kuleskørt, men det giver mening. Sundhedsarbejderne er nemlig underlagt social kontrol, når de er på arbejde. De frie nordiske borgere er ikke underlagt social kontrol, og sådan bør det også være i Guds eget land. Så fik vi sat det på plads direkte fra hestens egen mund.

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Spis østasiatisk

Hans Hauge

Som alle ved, breder racismen sig i Danmark. Vi husker alle den prisbelønnede poet, som kaldte Mette Frederiksen racist. Nu opfordrer en anden digter og litteraturvidenskabsperson, Danø, Mette Frederiksen til at tage et opgør med racismen. Det kan man læse om i – gæt engang – ja, Information. Det går især ud over »østasiater« for tiden. Muslimer har lige fået en pause.

Men hvordan kan man dog se på et menneske, at hun er »østasiat«? Hvor kommer denne anti-østasiatiske tendens fra i Danmark? Fra den »politiske centralmagt«. Og hvem sidder med denne centralmagt? Det gør såmænd Martin Henriksen, som ikke engang er i Folketinget, men han skriver på Facebook, og den slags læser Danø. Mette Frederiksen skal sige: »Det er ikke i orden at chikanere mennesker med asiatisk ophav«. Så lad os alle gå på østasiatisk restaurant i morgen. Det er antiracisme i praksis.