Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Lykkepartiet eksisterer allerede

Bent Blüdnikow. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Bent Blüdnikow

DRs netavis fortæller, at René Gade, der sad i Folketinget for Alternativet, vil stifte et nyt parti, der skal hedde Lykkepartiet. »Lykkepartiet er en mulighed for alle demokratiske mennesker i Danmark for at blive politikere. Hvis du har en holdning. Hvis du ikke kan lide det eksisterende  system, som vi har, hvor politik i høj grad er konflikt og spinkrig mellem partierne,« siger René Gade.

Men Gade kommer for sent. Vi har allerede et Lykkeparti i form af Enhedslisten, der vil skabe et samfund uden udbytning og kapitalistisk grådighed, hvor alle mennesker er brødre og søstre, lige og fri.

Dette egentlige Lykkeparti sidder i Folketinget og eneste grund til, at folk ikke bryder ud i latterkrampe, når de hører Lykkepartiets utopier, er, at det bliver behandlet med fløjshandsker af medierne.

Hans Hauge. Tegning: Claus Bigum Fold sammen
Læs mere

Solidaritet

Hans Hauge

»Solidariteten vandt« står der på forsiden af Information med et EU-flag som baggrund: Blåt, hvidt og gult. Det går fremad. Solidaritet er lig med »genopretningsfond«. Hvordan nu det? Det kunne EU-tilhængeren fra SF Pia Olsen Dyhr forklare fra en solbeskinnet forstadsidyl.

Jo, »vi« forærer penge til Italien, fordi de skal have penge, så de kan købe tyske varer, og hvis de ikke kan købe dem, bliver tyskerne fattige, og så kan vi ikke sælge vore varer til tyskerne, og så bliver vi fattigere. Solidaritet er genopretningsfond, og det er lig med noget for noget eller: Vi gør det for at mele vor egen kage.

TV 2s venlige interviewer ville ikke ødelægge den kammeratlige stemning og turde derfor ikke spørge: Når der sendes penge til Italien, hvem får dem så? Har man i folkesocialismens verden aldrig hørt om mafiaen?