Groft sagt har siden 1999 været Berlingskes mest polemiske spalte. Teksterne er alene udtryk for skribenternes holdninger, og målet er at udtrykke sig med skarphed og vid. Kommentarer modtages gerne på debat@berlingske.dk.

Groft sagt: Kolonimuseum a la Auschwitz

Hans Hauge Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bigum

Hans Hauge

De er med på moden i Venstre. Når SF og Enhedslisten taler om racisme og slaver og den slags, og om at der naturligvis skal være et kolonimuseum, der kan vise, hvor onde de danske imperialister var, før SF blev til, så skal alle vide, hvor de har Venstre. På de slavegjortes side. Og det bliver de glade for på De Vestindiske Øer, som Uffe Ellemann aldrig ville have solgt.

»Venstre er positivt stemt,« udtaler Venstres svar på Rasmus Nordqvist: Britt Bager. Det er historikeren Anders Juhl, der ønsker et museum i stil med den nazistiske kz-lejr Auschwitz, som han siger. Hvorfor ikke Gulag?

Nå, pyt. Koloni-Juhl håber på at blive direktør og få et fint kontor, hvor han kan skamme sig på Danmarks vegne og drømme om et imperialismefrit Danmark.

Hudfarver og holdninger

Nima Zamani

Uffe Elbæk skriver på Twitter, at hans politiske kompagnon, Sikandar Siddique, er Folketingets eneste og første autentiske, brune stemme.

Uffe Elbæk ryger således direkte ind på listen over venstreorienterede politisk korrekte, der ikke kan se, hvor racistisk de selv tænker.

Væk med Tesfaye, Khader, Manu Sareen, Özlem Cekic og alle andre brune MFere og tidligere MFere. For at være rigtigt brun skal man ifølge Elbæk abonnere på Siddiques holdninger. Ifølge Uffe Elbæk er brune således en samlet masse af ikke-individer – og så er vi jo groft sagt tilbage til slaveriet.

Den værste form for racisme kommer ikke fra den yderste højrefløj. De er i det mindste åbne omkring deres foragt overfor brune. Den værste form for racisme kommer fra typer som Uffe Elbæk, der på den ene side påstår at være god, fordi han bekæmper racisme, mens han på den anden side mener, at brune skal have bestemte holdninger, fordi de er brune. For Uffe er holdninger afhængige af hudfarve. Hvis jeg med andre ord ikke mener det samme som Uffes brune helt, Siddique, er jeg en kokosnød; brun udenpå, hvid indeni.