Nu lukker USA også ned for fly fra Storbritannien og Irland

Den amerikanske regering lukker nu mere og mere ned og sætter hjemvendte amerikanere i karantæne, hvis de viser tegn på sygdom.

Den amerikanske præsident Donald J. Trump, sammen med medlemmer af sit covid-19 Coronavirus hold. Fold sammen
Læs mere
Foto: EPA/SHAWN THEW

Den amerikanske vicepræsident, Mike Pence, meddelte på en pressekonference i Washington, at USA nu også lukker ned for flyvninger fra Storbritannien og USA.

Det sker fra mandag, Samtidig bliver hjemvendte amerikanere opfordret til at gå i karantæne, hvis de viser tegn på smitte med coronavirus.

Det var et par af de konkrete tiltag, som USA nu har taget, efter at amerikanerne er blevet ramt af coronavirus. Pence er sat i spidsen for den gruppe, der skal forsøge at få indæmmet coronasmitten, selv om kritikerne siger, at også USA skulle have handlet for lang tid siden.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, var med på pressemødet i begyndelsen og afslørede, at han selv har taget en test for at undersøge, om han selv er smittet med virusset. Resultatet forelå natten til søndag dansk tid: Præsidenten er ikke smittet.

Aktiemarkedet

Trump fortalte, hvad han i går havde besluttet vedrørende udbredelsen af coronavirus, men der var ingen fremadrettede beslutninger fra præsidentens side. Han gentog, at amerikanerne kunne få gratis tests, hvis de ønskede det, selv om der lige nu langt fra er tilstrækkeligt med tests klar.

Den amerikanske præsident var også optaget af aktiemarkedet, og han konstaterede, at Wall Streets fremgang fredag var »historisk« og betød, at markedet havde tillid til det, han havde besluttet med at erklære en nødretstilstand, hvilket kan frigive op til 50 mia. dollar til bekæmpelsen af virussen.

Samtidig angreb han den amerikanske nationalbankdirektør, Jerome Powell, og han truede direkte med at afskedige ham, hvis ikke han samarbejdede med Trump. En uset trussel fra en præsident, fordi en nationalbankdirektør netop skal træffe beslutninger uafhængigt af det politiske system.

Hver eneste gang, at aktiemarkedet ikke går op og sætter nye rekorder, så retter Trump skyldenmod nationalbanken for ikke at sænke renterne, således at aktiekurserne holder sig oppe.

De seneste dages massive fald har bekymret præsidenten, og han har gentagne gange kritiseret Powell, selv om nationalbanken har bevilget 1,5 tusinde mia. dollar til korte lån som en støtte til økonomien under krisen.