Svimlende! Air Jordan-sko solgt for rekordbeløb

Basketball-legenden Michael Jordan er hottere, end han har været i mange år.

Det understreges blandt andet af, at et par af NBA-superstjernens Air Jordan-sko er blevet solgt på en auktion for svimlende 3,8 millioner kroner.

Der er tale om et par Nike Air Jordan 1 fra 1985, som er de første basketball-sko, Michael Jordan lagde navn til tilbage i 1980'erne, hvor han fik sit NBA-gennembrud.

Det er auktionshuset Sotheby's, som havde sat skoene på auktion. Her håbede man at score omkring en millioner kroner for skoene, som Jordan har brugt i kamp.

Sotheby's endte med at indkassere over det tredobbelte, hvilket kan forklares med, at Michael Jordan har fået lidt af en revival i forbindelse med den stor anlagte og meget populære Netflix-serie 'The Last Dance'.

Her følger man fænomenet Michael Jordan i 1998-sæsonen for Chicago Bulls, hvor han spillede hovedparten af sin mega-succesfulde og lange karriere.

Tidligere har Sotheby's solgt et par Nike 'Moon Shoe' fra 1972 for 437.500 dollar - svarende til 2,9 mio. kroner.

Skoene blev designet af Nikes medstifter og daværende løbetræner Bill Bowerman til amerikanske løbere. Der skulle kvalificere sig til OL i 1972. Der blev kun lavet 12 par i alt. Men nu er den redkord blevet slået.