Nu reagerer de: Premier League suspenderet

De har været længe om at reagere, men nu får den frygtede coronavirus også konsekvenser for Premier League.

For ligaen er suspenderet indtil 4. april. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Torsdag aften blev det ellers meldt ud, at ligaen ville fortsætte som normalt, og at tilskuere også stadig ville være velkomne. Det skete i kølvandet på, at fodboldligaer og mange turneringer verden over er blevet sat på pause.

»Mens premierministeren har angivet, at alle sportsbegivenheder bør finde sted som normalt for nu, så indikerede han også, at regeringen overvejer at forbyde alle større offentlige arrangementer såsom sportskampe. Vi fortsætter derfor med at arbejde tæt sammen med vores klubber, regeringen, FA (fodboldforbundet, red.), EFL (ligaorganisationen, red.) og andre relevante interessenter for at sikre, at passende nødplaner er på plads, hvis omstændighederne ændrer sig,« lød det på Premier Leagues hjemmeside.

Der gik dog ikke lang tid, før der kom en ny udmelding. For sent torsdag aften kom det frem, at Arsenals træner, Mikel Arteta, er testet positiv for coronavirus. Noget, der sendte hele klubbens førstehold samt trænerstab i karantæne.

Derudover har Everton sat sig selv i karantæne som følge af, at en af holdets spillere har vist symptomer på at være smittet med coronavirus.

Også EFL har reageret. Alle kampe i Championship, League One og League Two er aflyst indtil 3. april.

I Frankrig er det fredag blevet meldt ud, at de to bedste franske fodboldrækker er afbrudt på ubestemt tid. I Danmark er Superligaen - indtil videre - suspenderet de næste to uger.

Opdateres...