Ærlig Peter Møller: 'Den værste samtale jeg nogensinde har haft'

Det var ikke et nemt opkald, som Dansk Boldspil-Unions fodbolddirektør, Peter Møller, skulle foretage tirsdag.

Da UEFAs møde med medlemslandene var afsluttet, og det blev klart, at sommerens EM-slutrunde bliver udskudt til næste år, vidste han nemlig godt, hvad klokken havde slået.

Han greb derfor telefonen og ringede Danmarks landstræner, Åge Hareide, op med det samme.

»Han var fuldstændig afklaret omkring det, og jeg må skynde mig at sige, at det jo er dybt, dybt beklageligt, at Åge Hareides æra og flotte, flotte tid i DBU skal slutte på den her måde. Det var bestemt ikke det, vi havde i drejebogen,« siger han i TV3 Sports program Viaplay Sport Live.

»Det var planen, at vi skulle spille de her tre kampe med Åge Hareide på hjemmebanen i Parken og så komme endnu længere til den her EM- slutrunde. Normalt spiller vi ikke med synd i fodbold, men det her er virkelig noget, der går i hjertet, og det gør rigtig ondt på mig på Åges vegne, at han ikke får lov til at afslutte sin tid i dansk fodbold på den måde, som både vi og han havde ønsket.«

Åge Hareide har selv i interview givet udtryk for sin ærgrelse, men også understreget, at der midt i coronakrisen er langt større og vigtigere ting at fokusere på.

Alligevel så var det ikke nemt for Peter Møller, at skulle sige farvel til den landstræner, der havde ført Danmark til EM-slutrunden og også fik Christian Eriksen og co. til ottendedelsfinalen ved VM i 2018.

»Jeg vil ærligt indrømme, at det måske er den værste samtale, jeg nogensinde har haft med en person. Det gør - og det sagde jeg også til Åge - oprigtigt virkelig ondt inde i hjertet at skulle meddele Åge, at han ikke skal stå i spidsen om et år.«

Her peger fodbolddirektøren både på den passion, som nordmanden havde for de danske landsholdsstjerner, ligesom han også letter på hatten for de resultater, han har skabt.

»Jeg ved jo selv, hvor meget energi, passion og hjerte, han har lagt for de her spillere på det danske landshold, og hvor glad han har været for at være i DBU og de oplevelser og ikke mindst resultater, han har skabt efter Morten Olsens tid.«

»Det var rigtig, rigtig store sko, som han skulle fylde ud, og jeg tror ikke nogle af os havde regnet med, at Åge skulle være så succesfuld resultatmæssigt for det danske landshold og fået den her begejstring og fodboldglæde tilbage i Danmark.

I øjeblikket ligger al fodbold i Europa stille for at forhindre coronavirussen i at sprede sig. Lige fra Superliga til Premier League til Champions League og Europa League. Her er der endnu uafklaret, hvad der skal ske, mens EM altså nu efter planen afvikles med et års forsinkelse.

Og det bliver altså ikke med Åge Hareide på sidelinjen.