Europas vigtigste sportsavis: EM i fodbold bliver udsat til 2021

Landstræner Åge Hareide, Jens Stryger Larsen, Yussuf Poulsen, Martin Braithwaite, Andreas Christensen, Christian Eriksen og Simon Kjær efter EM-kvalifikationskampen på Aviva Stadium i Dublin i november 2019. Den franske sportsavis L'Equipe skriver nu, at EM bliver udskudt til 2021. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det europæiske fodboldforbund UEFA har indkaldt sine 55 medlemsorganisationer til krisemøde om coronavirussens hærgen også i sportens verden på tirsdag.

Og ifølge den store franske sportsavis L'Equipe vil de europæiske fodboldbosser meddele, at sommerens EM-turnering, der har Danmark blandt deltagerne, udsættes et år og først afvikles i 2021.

Samtidig vil Champions League og Europa League blive suspenderet i forbindelse med mødet, der afholdes som videokonference, skriver den normalt særdeles velunderrettede franske avis.

UEFA håber, at de igangværende klubturneringer kan spilles færdig i løbet af sommeren, nu hvor EM ikke længere lægger beslag på kalenderen fra 12. juni til 12. juli. Hvis altså coronakrisen tillader det til den tid.

Udsættelsen skal dog i givet fald forhandles på plads med det internationale fodboldforbund FIFA, der planlægger at afholde sin Club World Cup-turnering i sommeren 2021.

Nyheden kommer efter en dramatisk dag i europæisk fodbold. Således er hele Real Madrids trup blevet sendt i karantæne, efter at en af klubbens basketball-spillere – der deler træningsfaciliteter med fodboldspillerne – blev testet positiv.

Samtidig blev den spanske La Liga suspenderet. Det samme skete onsdag for den italienske Serie A.

Også disse års italienske storklub, Juventus, er i karantæne, efter at forsvarspilleren Daniele Rugano blev testet positiv.

Det samme gælder Juventus' seneste modstander, Inter, der har danskeren Christian Eriksen på holdet.