700.000 elever og lærere er udfordret - UniLogin er nede

UniLogin, som bruges til at logge på digitale skoletjenester, er ramt af forstyrrelser og kan ikke bruges.

 
Coronavirussen har lukket Danmark ned. Her er et overblik over situationen. Video: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ida Marie Odgaard Fold sammen
Læs mere

De hjemsendte skoleelever og lærere kan onsdag eftermiddag ikke tilgå UniLogin, som blandt andet bruges til at logge ind på intranettet Aula og digitale skoletjenester.

Det oplyser Børne- og Undervisningsministeriet.

- UniLogin, som er et digitalt id for elever, forældre, og medarbejdere i undervisningssektoren, blev i formiddags ramt af et større overbelastningsangreb. Vi gør alt for at afværge, og systemet er på vej op igen, skriver ministeriet omkring klokken 13.

Det viser sig, at det er et såkaldt overbelastningsangreb, som er skyld i, at man ikke kan tilgå UniLogin.

Det skriver Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

Nogle udefra forsøger altså at overbelaste systemet, men Børne- og Undervisningsministeriet fastslår, at man gør alt for at afværge angrebet.

Derudover opfordrer ministeriet til, at brugerne er tålmodige og forsøger at tilgå UniLogin igen senere.

Fra denne uge er de danske skoler lukket på grund af coronavirus, og i stedet skal eleverne passe skolen hjemmefra - eventuelt med hjælp fra deres forældre.

Det har betydet et stort pres på systemerne, og også tidligere i denne uge har der været forstyrrelser for UniLogin, der groft sagt er et NemID for uddannelsessektoren.

UniLogin bliver brugt af alle elever og lærere i grundskolen og på en række ungdomsuddannelser. Det har 700.000 daglige brugere. Langt de fleste er elever.

Onsdag var der 1,7 millioner login med UniLogin. Det kan dække over flere login fra den samme elev eller lærer.

Til sammenligning er der på en normal dag 900.000, oplyser Styrelsen for It og Læring.

Styrelsen for It og Læring satte tidligere i denne uge ekstra serverkapacitet ind for bedre at kunne håndtere, at der er større pres end normalt på systemerne.

Men det har altså ikke kunnet forhindre problemerne torsdag.

/ritzau/