Mindeord om Ole Andersen

Bestyrelsesformand Ole Andersen er død. Her er mindeord fra nogle af de virksomheder, han gennem en lang erhvervskarriere havde berøring med.

Tirsdag oplyste B&O, at bestyrelsesformand Ole Andersen er død. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Ole Andersen, formand for B&O og tidligere formand for blandt andet Danske Bank og Chr. Hansen, er død 63 år gammel. Det oplyste B&O tidligt tirsdag.

Han har en lang karriere bag sig i toppen af Danmarks ervhervsliv, og Bang & Olufsens direktør, Kristian Teär, samt konstitueret formand Juha Christensen skriver i meddelelsen:

»Det er med stor sorg, at vi har modtaget meddelelsen om Oles alt for tidlige død. Det har været et privilegium at arbejde sammen med Ole, og vi takker ham for hans store bidrag til Bang & Olufsen de sidste mange år. Vores tanker og medfølelse er med Oles familie og venner i denne meget svære tid.«

Ane M.M. Uggla, bestyrelsesformand for A.P. Møller Fonden og A.P. Møller Holding, skriver i en udtalelse:

»På vegne af A.P. Møller Holding beklager jeg Oles alt for tidlige død. Vores tanker går til Oles familie.«

I Danske Bank, hvor Ole Andersen blev bestyrelsesformand i 2011, skriver bankens samlede bestyrelse og direktion:

»Det er med stor sorg, at vi har modtaget nyheden om Danske Banks tidligere mangeårige formand Ole Andersens pludselige og alt for tidlige død. Vores dybeste medfølelse går til hans familie i denne svære tid.«

Ole Andersen blev i december 2018 afløst som bestyrelsesformand i Danske Bank af daværende DI-direktør Karsten Dybvad. Det skete efter pres fra aktionærkredsen og herunder A.P. Møller Holding i forlængelse af hvidvask-skandalen i banken.