Business-update: Nu kan du få leveret dagligvarer i sommerhuset

Berlingskes businessredaktion viser vejen til de vigtigste historier om økonomi og virksomheder.

Nemlig.com udvider til også at levere fødevarer til sommerhusområder henover sommeren. Her sommerhuse i Løkken. Læs det, og meget mere, i dagens Business-update. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

God eftermiddag, og velkommen til denne glohede eftermiddags dugfriske Business-update.

Som altid opdaterer vi dig på de centrale historier om dansk erhvervsliv og økonomi, så du kan gå velinformeret ud i det gode vejr.

Lad os bare komme i gang – god læselyst.

Hjælpepakke på 260 millioner skal være med til at sparke liv i dansk flytrafik

Regeringen, Venstre, Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti er blevet enige om at afsætte op til 260 millioner kroner til at støtte dansk luftfart, skriver Berlingske.

Der er blandt andet en ramme på 135 mio. kr. til at støtte indenrigsruterne i 2020, 25 mio. kr. til klimabidrag og en ramme på 90 mio. kr. til at sænke lufthavnstaksten i danske lufthavne.

»Jeg konstaterer, at det er en nødpakke, og at det er en begyndelse. Vi er glade for, at der nu kommer mere hjælp til luftfarten og 260 millioner kroner er et pænt beløb. Men jeg må også konstatere, at luftfarten står overfor massive problemer. Denne nødpakke løber til årets udgang, men luftfarten er ikke tilbage til normale tilstande i 2021, derfor er vi tilfredse med, at parterne har lovet at mødes flere gange for at se på, hvad der ellers er behov for,« siger Michael Svane, direktør i brancheforeningen Dansk Luftfart og branchedirektør i Dansk Industri.

Nemlig.com udvider levering til sommerhusområder

Mange danskere forventes at holde sommerferie på hjemmebane i år, og det får Nemlig.com til at udvide sit leveringsområde, så det også omfatter 12.000 husstande i Skagen, Løkken, Blokhus og Marielyst henover sommeren, skriver Børsen.

»Det var ikke planlagt, vi skulle udvide til de fire sommerhusområder i år, men det er noget, der er fulgt med, fordi vi kan se, at en stor del af befolkningen bliver i Danmark og holder ferie,« siger Mikkel Pilemand, kommerciel direktør i Nemlig.com, til Børsen.

Selskabet forventer at fordoble salget i juli i forhold til samme måned sidste år.

Novozymes køber selskab for 600 milloner kroner

Den danske enzymgigant Novozymes har købt det irske bakterieselskab Precisionbiotics Group i en handel til 600 mio. kr., skriver Børsen.

Det irske selskab er specialiseret i biologiske løsninger til mund og mave og har en ledende position med flere produkter på markedet, Det forventes, opkøbet kan medvirke til at ekspandere markedet for Novozymes:

»Opkøbet passer godt til vores strategi »Better business with biology«, hvor vi har fokus på menneskers sundhed som et af vores mulige vækstområder. Med dette opkøb tager vi et vigtigt skridt i implementeringen af vores strategi og skabelsen af et grundlag for vækst i vores forretning,« siger Novozymes' administrerende direktør Ester Baiget i en pressemeddelelse ifølge Børsen.

Ny drejning i sagen om Wirecard

Den tyske betalingsgigant Wirecard søger nu om betalingsstandsning. Samtidig styrtdykker aktien, skriver Finans.

I dag har selskabet søgt om betalingsstandsning, og aktien var suspenderet i en time af børsen i Frankfurt. Da handlen blev genoptaget faldt aktien med op til 80 pct., lyder det.

Ifølge Finans, som skriver på baggrund af en fondsbørsmeddelse fra selskabet, står Wirecard foran en insolvenserklæring på grund af den enorme gæld. Det sker efter, at det i sidste uge kom frem, at selskabets revisor ikke kan finde omtrent 14,2 mia. kr., som er blevet bogført i kontantbeholdningen – og dermed krakelerede glansbilledet af den tyske succes.

Her er fem skarpe bud på historier fra journalisterne på Berlingske Business:

1. Fagbevægelsen får ros fra uventet kant: Her er din skatterabat i nyt forslag

Nyt forslag om en flad, lav skat på de feriepenge, som regeringen har lovet danskerne at udbetale, får ros fra flere sider. En beregning viser, hvor store skattelettelser forslaget medfører afhængigt af din indkomst. Det skriver Berlingskes Povl Dengsøe. Læs historien her.

2. Ekspert: Fagbevægelsens krav om lav skat på ekstra feriepenge »giver god mening«

Formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation, Lizette Risgaard, slår fast, at forudsætningen for at gå med til at indefryse lønmodtagernes feriepenge var en skat på 38 procent. Fagbevægelsens argument holder vand, mener arbejdsmarkedsforsker Bent Greve. Det skriver Berlingskes Eva Jung. Læs historien her.

3. Nyt gigantisk havvind-eventyr kræver 85.000 nye job: »Jeg savner en lidt mere realistisk holdning til, hvad der er muligt«

Selv om danske havvindmøller er blandt de mest effektive og mindst arbejdskraftkrævende, bliver behovet for arbejdskraft markant, når Danmark skal opføre to gigantiske energiøer og en ekstra havvindmøllepark, viser den hidtil mest omfattende og detaljerede analyse af planerne for udbygning af dansk havvind. Det skriver Berlingskes Vibeke Lyngklip Svansø. Læs historien her.

4. Klimaaftale kan koste boligejere dyrt: Nogle bliver dobbelt ramt

Den klimaaftale, som et politisk flertal netop har indgået, risikerer at ramme en særlig gruppe af boligejere ekstra hårdt, påpeger økonomer. Det skriver Berlingskes Louise Kastberg. Læs historien her.

5. 42-årig fejlagtigt anholdt efter brug af ansigtsgenkendelse

Producent af ansigtsgenkendelse skærper regler for brug efter fejlagtig arrestation. Det skriver Berlingskes Thomas Breinstrup. Læs historien her.