Business-update: Codan smider revisorkunder på porten - For usikkert

Berlingskes businessredaktion guider dig til onsdagens vigtigste nyheder, der handler om økonomi og virksomheder.

Flere forsikringsselskaber mærker, at revisorer i stigende grad bliver truet med søgsmål eller direkte sagsøgt for deres arbejde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sarah Christine Nørgaard

God eftermiddag og velkommen til dagens businessupdate, som giver dig overblik over de mest interessante erhvervsnyheder lige nu, så du hurtigt kan komme ud og nyde sommervejret.

Vi begynder med en nyhed, som dine børn også vil kunne forholde sig til.

Dansk perleproducent ændrer navn på sine »hudfarvede« perler

Producenten af de plasticperler, som børnehavebørn laver perleplader i tusindvis af, har fået en ny perle i sortimentet. »Mat rosa« hedder farven, skriver TV 2.

Det sker, efter at perleproducenten Hama, der har hjemme på Mors, modtog et brev fra Lisbeth Lauritsen, der er mor til tre og sidder i byrådet i Aalborg for Socialdemokratiet.

Hun undrede sig over, at en af de perlefarver, hun bruger til at lave perleplader med sine børn, hedder »hudfarvet«.

Da Hama modtog e-mailen, var de ifølge TV 2 ikke i tvivl. Farvenavnet skulle ændres, og derfor hedder farve nummer 26 nu ikke længere »hud«, men til gengæld »mat rosa«.

»Hama skal ikke genere nogen, hvis nogen kan føle sig stødt over det. Hama er kreativ leg, hygge og læring. Der skal ikke være nogen, der er kede af det på baggrund af det,« fortæller direktøren i Hama, Lene Haaning, til TV 2.

Codan smider revisorkunder på porten: For usikkert

Flere forsikringsselskaber mærker, at revisorer i stigende grad bliver truet med søgsmål eller direkte sagsøgt for deres arbejde. Det skriver Børsen.

Revisorer er blevet en risikabel gruppe at forsikre, fordi de stadig oftere bliver sagsøgt, og nu vælger forsikringsselskabet Codan altså helt at trække sig fra markedet for revisoransvarsforsikringer.

»Revisoransvar er et højrisikoområde, og det er netop en af de ting, som gør, at det kan være svært at tjene penge på revisoransvarsforsikringer,« siger Camilla Amstrup, erhvervsdirektør hos Codan, til Børsen.

Her er fire Business-artikler, som du ikke må gå glip af:

 

Ny coronarapport fra IMF: »En meget, meget dyster prognose med et enkelt håb«

Coronakrisen kommer til at gøre ondt over hele kloden rent økonomisk, og det bliver værre end forventet for blot to måneder siden. Det er Den Internationale Valutafond, IMF, der netop har udsendt en opdateret prognose for den globale økonomi. Og det er grim læsning, skriver økonomisk journalist, Frederik M. Juel.

Satser massivt på sommerhusområder: Se her, om du kan få bragt dagligvarer til døren i ferien

Onlinesupermarkedet Nemlig.com satser massivt på sommerhusområderne denne sommer med udbringning de fleste steder i landet. Se her, om du også kan smække benene op og slippe for indkøbsture i ferien, skriver privatøkonomisk journalist, Louise Kastberg.

Så meget kan de mindre lejligheder forhandles ned i pris

Det er blevet sværere at finde en ejerlejlighed på under 75 kvadratmeter i landets fem største byer, og der er stor forskel på prisniveauet. Til gengæld bliver der givet pæne rabatter til køberne. Se her, hvor meget man i gennemsnit kan forhandle prisen ned i de forskellige byer – og få gode råd om, hvordan du gør, skriver Louise Kastberg.

Fiktive indtægter, falske fakturaer og skjulte omkostninger: Sådan endte jysk skandalehandel som kapitalfonds mareridt’

Der var optimisme og udsigt til stor indtjening, da FSN Capital i 2017 gav hånd på at købe produktionsvirksomheden Gram Equipment af Procuritas. Kort tid efter væltede korthuset. Dette er historien om, hvordan FSN Capital blev taget ved næsen og efter flere år fik tilkendt en erstatning på 650 millioner kroner, skriver virksomhedsjournalist Jonas Rimer Hansen.