Streamingtjenester er begyndt at satse på ny målgruppe: Dit kæledyr

Har din hund brug for en playliste? Så har Spotify løsningen.

Snart skal man passe på, at kæledyret ikke får firkantede øjne. Arkivfoto: Bernd Thissen/AFP/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Flere streamingtjenester er begyndt at udbyde indhold specifikt målrettet dit kæledyr. Det skriver The Guardian.

Spotify har lige annonceret, at det vil indrette en speciel spilleliste målrettet eksempelvis din hund, kat eller hamster baseret på din egen musiksmag. Man logger bare ind, besvarer et par spørgsmål om sit kæledyrs personlighed – om det er et roligt eller energisk dyr, genert eller udadvendt – vedhæfter et billede af dyret og venter, indtil appen har gennemgået ens musikpræferencer og på baggrund af det har fået genereret en spilleliste til kæledyret.

Og Spotify er ikke alene.

Amazon Prime, der er Amazons egen tv- og filmstreamingtjeneste, har taget skridtet videre og tilbyder nu TV-serier, der er lavet specifikt til hunde, katte eller andre dyr. Skriver man »TV for pets« i søgefeltet, er det første, der dukker op, en 28 minutter lang film kaldet »Chipmunk versus Corn Cob«. Som det lyder, viser filmen blot et jordegern, der er i gang med at gnave sig igennem en majskolbe ude i naturen, og den har i overvejende grad kun fået femstjernede anmeldelser, formentligt af kæledyrenes ejere.

Derudover er der også film med blandt andet sangfugle, egern og vaskebjørne, og en dokumentar til kæledyrene med hunde i fokus som hverdagens helte – og som i øvrigt har den britiske komiker Alan Davies på listen over medvirkende.

Stephen Fench, der er chefredaktør på mediet Tech Guide i Australien, tror, at Spotify og Amazon rammer ned i en potentielt lukrativ niche, fordi det i sidste ende kan få forbrugerne til at øge deres forbrug på indhold.

Spørgsmålet er, om dyrene har brug for det? Kate Mornement, der er læge og har specialiseret sig i dyrs opførsel, siger til The Guardian, at nogle dyr faktisk nyder lyde og billeder, der bevæger sig, men at det i høj grad afhænger af dyrets personlighed. Mens mange katte godt kan lide at jage dyr og vil forsøge at jage dyr, de ser på skærmen, såsom mus, vil nogle hunde blive bange for dyrene og afreagere ved at gø meget voldsomt.

Der går nok ikke længe, før »Petflix and chill« er en realitet.