»Sopranos«-skuespiller vidner mod Weinstein: »Jeg følte mig overmandet, fordi han var virkelig stor«

Annabella Sciorra er et af hovedvidnerne mod den tidligere Hollywood-mogul Harvey Weinstein. Torsdag kom der flere detaljer frem om, hvordan Weinstein angiveligt forgreb sig på hende i 90erne.

 

Torsdag fortsatte sagen mod den tidligere filmproducer Harvey Weinstein. Weinstein står ved retten i New York tiltalt for overgreb på to kvinder, blandt andet fuldbyrdet voldtægt.

Skuespillerinden Annabella Sciorra, der slog igennem i 1990erne med en hovedrolle i thrilleren »Hånden på vuggen« og siden fik en Emmy for sin rolle i serien »The Sopranos«, indtog vidneskranken og fortalte om den nat i begyndelsen af 90erne, hvor Weinstein angiveligt voldtog hende.

Efter en middag havde Weinstein givet hende et lift hjem, men for ham sluttede aftenen ikke der. Da Sciorra var gået op i sin lejlighed og gjort sig klar til at gå i seng, bankede han på døren, og da hun åbnede, trængte han sig med det samme ind i hendes lejlighed, fortalte hun fra vidneskranken.

Weinstein gik efterfølgende rundt i lejligheden for at se, om der var andre til stede. Så begyndte han at knappe sin skjorte op.

Han rakte ud efter hendes arm og tvang hende ind i soveværelset, og selv om hun forsøgte at løbe væk og søge mod badeværelset, kunne hun ikke løbe fra ham. Han pressede hende derefter ned på sengen og holdt hendes arme fast over hendes hoved, mens han voldtog hende, sagde hun.

»Jeg følte mig overmandet, fordi han var virkelig stor,« sagde Sciorra til de 12 nævninge, der skal fælde dom over Weinstein.

Perfekt timing

Sciorra er et af hovedvidnerne i sagen og skal være med til at understøtte anklagerens påstand om et mangeårigt mønster. Siden 2017 er omkring 100 kvinder stået frem med historier om seksuelle forulempelser begået af Weinstein, angiveligt gennem flere årtier, hvorfor mange af anklagerne derfor er forældede.

Efter voldtægten udførte Weinstein angiveligt oralsex på Annabella Sciorra »for hendes skyld«. En af de mere billedlige detaljer i sagen er, at Weinstein efter voldtægten trak sig ud og ejakulerede på hendes natkjole.

»Jeg har helt perfekt timing,« sagde Weinstein efterfølgende ifølge Sciorra.

Skuespillerinden fortalte om natkjolen med en særlig følsomhed og forklarede i retten, at det var en gammel sag fra Italien, som hun havde fået af sin bedstemors kusine.

Hun gik aldrig til politiet og husker, at hun ikke fortalte nogen om det i årevis.

»Jeg troede, han var en okay fyr. Jeg var forvirret. Jeg havde det, som om ... jeg ville ønske, jeg aldrig havde åbnet døren,« fortalte Sciorra.

Fra vidneskranken fortalte hun også, hvordan hun de efterfølgende år frygtede Weinstein, som hun havde forsøgt at konfrontere om det angivelige overgreb. Og hun fortalte, at hun efter overgrebet var så traumatiseret, at hun begyndte at skære i sig selv og tvære blodet ud på en væg.

Anklager Megan Hast fortalte også retten, at Weinstein et år efter den angivelige voldtægt forsøgte at få kontakt til Sciorra ved at sende adskillige beskeder og sågar biler efter hende, mens hun filmede i London. Da hun ikke reagerede, dukkede han op foran hendes hotelværelse og reagerede i raseri, da hun nægtede at åbne døren. Hast sagde, at Sciorra blev så bange, at hun fik produktionsselskabet til at flytte hende til et andet hotel.

Lystløgner?

Weinsteins hold af topforsvarere forsøgte i et krydsforhør til gengæld at betvivle Sciorras troværdighed. Her afspillede de et klip med Sciorra fra 1997, hvor hun taler med David Letterman om sit »dårlige omdømme«, fordi hun har løjet for pressen i flere interview. Blandt andet sagde Sciorra til Letterman, at hun opdigtede detaljerede historier, når hun følte sig for utilpas til at tale med pressen om sit privatliv.

Forsvarsadvokaten Donna Rutonno forsøgte også at udfordre Sciorra på hendes manglende hukommelse om specifikke detaljer og datoer, blandt andet at hun ikke kan huske den eksakte dato og året, hvor voldtægten skulle være foregået.

»Det er jo din historie,« sagde Rutonno til Annabella Sciorra, som prøvede at forholde sig roligt.

Derudover gennemgik Rutonno en samtale mellem Sciorra og en castingassistent, der skulle så tvivl om, hvorvidt Sciorra nu havde det så svært med Weinstein, som hun påstod. Assistenten skulle bruge hendes telefonnummer, fordi Weinstein havde spurgt efter det, og her svarede Sciorra, at hun var fattigere, end hun nogensinde havde forestillet sig, og at hun håbede, at »Harvey« havde et job til hende.

Der ventes at falde dom i sagen 6. marts.