Partnere om kritik af Radio Loud: »Fuldstændig uhørt«

Mens flere politikere har mistet tålmodigheden med Radio Loud, maner radioens samarbejdspartnere til besindighed. Giv den en chance, lyder det fra Nationalmuseet, Vega og Enigma.

Politikernes kritik af Radio Loud falder for tidligt, mener radioens samarbejdspartnere fra kulturlivet. Her er det intiativtageren til Radio Loud, Martin Brandt Larsen, sammen med medarbejder Camilla Holstebro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

Da kulturminister Joy Mogensen (S) sidste onsdag var kaldt i samråd om Radio Loud og dens forsvindende få lyttere, skortede det ikke på kritik af kanalen, som har været i gang i otte uger.

Tværtimod stod kulturordførerne på tæerne af hinanden for at høvle radioen og dens indhold ned, og ingen ønskede tilsyneladende at tage den nystartede radio i forsvar. Ej heller kulturministeren selv:

»Jeg kan heller ikke sige andet, end at jeg er utroligt skuffet og forundret over det, som Radio Loud sender, på baggrund af det, som de bød ind med,« lød det fra Joy Mogensen.

Men det er ikke fair at erklære Radio Loud for mislykket, kun to måneder efter at sendetilladelsen trådte i kraft, lyder det nu fra flere af radioens samarbejdspartnere i kulturlivet.

Alt for tidligt

Nationalmuseet, spillestedet Vega og Enigma – Museum for post, tele og kommunikation er nogle af de kulturinstitutioner, der leverer radioudsendelser til Loud, og de er tilfredse med samarbejdet.

»Jeg synes, at man politisk bedømmer kvaliteten af indholdet på et meget tidligt tidspunkt, og det kan bekymre mig. Jeg er helt sikker på, at det indtryk, man får, kommer til at ændre sig i den kommende tid, for der er så mange kvaliteter i projektet,« siger Jacob Frische, der er chef for Nationalmuseets Mediehus:

»Det er et nyt medie, som skal give demokratiske vitaminer til en ung generation, og det er en kæmpe opgave og en sindssygt vigtig opgave, som vi synes, at der er et enormt potentiale i,« siger han og fortæller, at Nationalmuseet i samarbejde med Radio Loud eksempelvis snart præsenterer et program om seksualitetens kulturhistorie.

Steen Jørgensen, direktør for Vega

»Det er fuldstændig uhørt, efter min mening.«


Museumsdirektør for Enigma Jane Sandberg mener ligeledes, at det er for tidligt at vurdere Radio Loud på dens indhold. Særligt, fordi det er et nyt koncept, påpeger hun.

»Kanalen er spæd, og der har ovenikøbet været coronakrise. Derfor er det alt for tidligt at kvalitetsvurdere radioen. Den har otte uger bag sig, det er simpelthen ikke rimeligt,« siger hun.

Hvordan forholder Enigma sig til, at I er en del af en radiokanal, som flere politikere mener bør lukkes og kritiserer for at være en skandale?

»Det er meget tidligt, at politikerne vurderer kvaliteten. Jeg kan ikke komme i tanker om andre medier, hvor det er sket. Jeg er imponeret over, at det overhovedet er lykkedes at få radioen op at køre. Vi med en lang hukommelse kan godt huske, hvordan Radio24syv blev mødt i begyndelsen. Da haglede kritikken også ned.«

Fuldstændig uhørt

Også Steen Jørgensen, direktør for Vega, minder om, at Radio Loud har skullet sparke sig selv i gang på et tidspunkt, hvor landet har været lukket ned, og man ikke har kunnet mødes:

»Det er, som om de folk, der råber op om den her radio i øjeblikket, helt har glemt, hvad forudsætningerne for at starte op har været,« siger han.

Derfor giver Steen Jørgensen heller ikke meget for politikernes kritik:

»Den største del af kritikken er allerede blevet tilbagevist, og så kan man jo mene, hvad man vil om en kulturminister, der går ind på indholdsniveau og udtaler sig på den måde, som ministeren har gjort. Det er fuldstændig uhørt efter min mening,« siger han.