Mandagens aktier: Novo fører an i C25 på rekordjagt

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

Novo Nordisk-aktien fortsætter op mandag morgen og er med til at trække det danske eliteindeks, C25, op med 0,3 pct. til 1188,34, hvilket vil være lukkerekord for indekset, hvis det holder til børslukning.

Medicinalaktien stiger efter kort tids handel 1,1 pct. til 418,15 kr.og er dermed under 1 kr. fra aktien kursrekord i sidste uge. Pareto Securities har løftet anbefalingen af den til »køb« fra »hold«, mens kursmålet er løftet til 445 kr. fra 385 kr.

Analyseændringen kommer, efter at Novo Nordisk torsdag aften dansk tid fik de amerikanske sundhedsmyndigheders godkendelse til at udvide indlægssedlen for GLP-1-midlet Ozempic, således at det fremgår, at diabetesmidlet også har en positiv effekt over for hjerte-kar-sygdomme.

Den udvidede indlægsseddel er ifølge Pareto vigtig, idet den understøtter markedsadgangen, og den berettiger til mindre prispres forude.

Novo Nordisks Rybelsus fik ikke udvidet sin indlægsseddel, men det er ifølge Pareto mindre dramatisk, idet det er en unik ny oral GLP 1-behandling.

Flere analyser at forholde sig til

Også Pandora-aktien har kursmedvind mandag. Den stiger 0,9 pct. til 367,50 kr. Smykkekoncernen havde en god sidste uge på aktiemarkedet efter opløftende tal fra Signet, der forhandler Pandora-smykker gennem Jared-kæden.

Fredag faldt aktien dog 1,5 pct. til 364,40 kr. efter et plus på 4,2 pct. torsdag. Mandag har Morgan Stanley skruet op for sit kursmål for aktien til 340 kr. fra 300 kr., mens den neutrale anbefaling »ligevægt« er blevet gentaget.

Generelt er der en stribe analyseændringer for investorerne at forholde sig til mandag morgen.

Demant har fået løftet kursmålet hos tyske Berenberg til 222 kr. fra 184 kr., der dog gentager den neutrale anbefaling »hold«. Aktien stiger marginale 0,1 pct. til 220 kr. mandag morgen.

Også Sydbank og Netcompany er i fokus efter analyseændringer fra henholdsvis Nordea og Deutsche Bank.

Nordea har løftet anbefalingen af Sydbanks aktie til »køb« fra »hold« og sat et kursmål på 165 kr., og det sender aktien op med 5,1 pct. til 151,70 kr. mandag morgen.

Netcompany stiger mere beskedne 0,4 pct.t til 318,80 kr., oven på at Deutsche Bank har løftet kursmålet for aktien til 340 kr. fra 260 kr. Anbefalingen er fortsat »hold«.

Drilling forlænger norsk aftale

Blandt sidepapirerne er der mandag fokus på DFDS, der er kommet på analyselisten hos ABG Sundal Collier med anbefalingen »hold« og et kursmål på 335 kr. Efter kort tids handel ligger aktien uændret i 300 kr.

Maersk Drilling-aktien stiger 0,2 pct. til 491,40 kr., oven på at selskabet har præsenteret en forlængelse af en kontrakt med norske Aker BP til en værdi af 25,5 mio. dollar – svarende til 171,6 mio. kr. – på estimerede 93 dage.

Kontrakten omhandler jack up-riggen Maersk Integrator, der efter færdiggørelsen af den nuværende kontrakt flyttes til Ivar Aasen-feltet i Norge, hvor den skal bore to brønde med option på endnu en brønd.

Også Ringkjøbing Landbobank er i fokus mandag, efter at Nordea har løftet anbefaling af aktien til »hold« fra »sælg«. Aktien stiger 0,6 pct. til 504 kr.

/ritzau/FINANS