Fredagens aktier: Topdanmark tonser ned i lettet C25 på rekordjagt

Topdanmark, Borupvang 4, Ballerup fredag 20 juli 2018. (ARKIVFOTO). Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Aktiemarkedet drager fredag et lettelsens suk oven på beroligende kommentarer fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO), der endnu ikke vil karakterisere udbredelsen af det kinesiske corona-virus som en global sundhedsrisiko.

På tværs af Europa stiger de ledende indeks i Frankrig, Tyskland og Storbritannien med 1,3-1,5 pct., mens det danske eliteindeks, C25, stiger mere behersket med 0,7 pct. til 1297,97. Indekset er dog på vej mod lukkerekord.

»WHO har været ude at nedtone risikoen omkring corona-virusset en smule ved at sige, de mener, den er lokal lige nu, og det beroliger markedet,« siger Martin Munk, senioraktierådgiver hos Jyske Bank.

»Udbruddet har ledt tankerne tilbage til sars-udbruddet i 2003, der fik stor indflydelse på markedet. Det var mere alvorligt dengang, men man frygter, det kan ramme markedet, hvis det eskalerer, da det har gjort det historisk« siger han.

Mindst 25 mennesker er døde, mens antallet af smittede personer er steget til mindst 830. Derudover undersøges yderligere 1072 personer, som mistænkes at være smittet med virusset, skriver AFP.

TOPDANMARK BANKES ENDNU ENGANG NED

I bunden af det danske eliteindeks frister Topdanmark tilværelsen med et kursfald på 5,2 pct. til 320,60 kr. Aktien fortsætter altså yderligere ned oven på selskabets regnskab for fjerde kvartal torsdag, der gav et kursfald på 3,1 pct.

Kvartalet viste godt nok et bedre end ventet nettooverskud, men udviklingen dækker over et lavere forsikringsresultat end ventet, mens investeringsresultatet omvendt var noget bedre end analytikernes forventninger.

Siden regnskabet har flere finanshuse ændret anbefaling af aktien - herunder SEB og ABG Sundal Collier, der begge har sænket anbefaling til »sælg« fra »hold«, mens Nordea har sænket sin til »hold« fra »køb«.

»Vi har haft nogle anbefalingsjusteringer i negativ retning, som rammer den. Investorerne foretrækker Tryg i stedet for Topdanmark oven på det seneste nyhedsflow,« lyder det fra Martin Munk.

I den anden ende af C25 er fredag Ørsted-aktien, der stiger 2,2 pct. til 745,40 kr., oven på at Commerzbank har løftet sit kursmål for aktien til 850 kr. fra 770 kr. og fastholdt sin købsanbefaling.

Simcorp har fået sit første kursmål, der består af fire cifre, da Goldman Sachs har løftet kursmålet til 1000 kr. fra 850 kr., mens anbefalingen »køb« er fastholdt. Aktien stiger 1,3 pct. til 799,50 kr.

GN stiger 1,9 pct. til 348,40 kr., efter at SEB har løftet kursmål til 370 kr. fra 345 kr. Banken anbefaler stadig »køb« af aktien.

Derudover har DNB løftet kursmål for Novozymes-aktien med 50 kr. til 300 kr. Banken anbefaler stadig at sælge aktien, der fredag stiger 0,7 pct. til 353,70 kr.

RTX FORTSÆTTER OP

Blandt sidepapirerne er der fredag fokus på fodboldklubben AaB, der har solgt angrebstalentet Mikkel Kaufmann til FC København, i det der ifølge AaB er den næststørste handel to danske klubber i mellem.

Står oplysningerne til troende, indikerer det en salgspris i omegnen af 20 mio. kr. På baggrund af spillersalget, der sker per 1. juli 2020, venter AaB et resultat for 2020 i niveauet minus 8-13 mio. kr.

Det er dog ikke noget, der giver kursudsving hos hverken AaB eller Parken Sport & Entertainment, der er selskabet bag FC København. Begge aktier handles uændret i henholdsvis 74,50 og 101,50 kr.

Solar-aktien stiger fredag 5 pct. til 328 kr., oven på at Nordea har løftet sit kursmål for aktien til »køb« fra »hold«. Kursmålet er sat til 400 kr. og indikerer et stigningspotentiale på knap 22 pct.

Carnegie har sænket anbefaling af aktien i Scandinavian Tobacco Group (STG) til »hold« fra »køb«. Kursmålet oplyses ikke på Bloomberg, men det var senest 90 kr. Aktien falder fredag 0,1 pct. til 88,45 kr.

RTX steg torsdag 1,6 pct. oven på sit regnskab for første kvartal af det skæve regnskabsår 2019/20. Siden har selskabet løftet sit aktietilbagekøbsprogram, der løber fra 1. januar til 30. juni i år, til op til 60 mio. kr. fra 20 mio. kr.

Aktien fortsætter fredag op med 2,9 pct. til 231,50 kr., til trods for at den handles uden retten til et udbytte på 2,50 kr.

/ritzau/FINANS