Finanskalender: Din guide til de vigtigste begivenheder i uge 14

Berlingske har samlet et overblik over de vigtigste regnskaber og nøgletal, som kan rykke finansmarkederne i den kommende uge.

New Yorks arbejdsmarkedskontor er lukket for at bremse smitten af coronavirus. I uge 12 meldte flere end tre millioner amerikanere sig som nye arbejdsløse. Det er det højeste antal siden 1967, hvor opgørelsen blev søsat, og dækker over cirka to procent af landets arbejdsstyrke. Tallet publiceres hver torsdag. Det bliver endnu en uge, hvor den makroøkonomiske udvikling overskygger selskaberne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andrew Kelly/Ritzau Scanpix

Mandag 30. marts

Danmarks Statistik offentliggør konjunkturbarometeret for erhvervene for marts. Barometeret konstrueres ud fra en rundspørge blandt virksomheder i en række brancher. I februar viste industrien en bedre udvikling, selv om observationen fortsat var negativ. Det mest centrale bliver i hvilken udstrækning, den nye økonomiske krise viser sig i opgørelsen.

Europa-Kommissionen udsender indeks for erhvervstilliden i euroområdet. Indekset har forbedret sig siden december 2019, hvor indekset lå på -0,32, til februar hvor indekset var -0,04. En forværring er forventet.

Endelig udsendes en opgørelse over forbrugertilliden i euroområdet for marts. Den foreløbige opgørelse viste et markant fald fra -6,6 til -11,6, hvilket er det laveste niveau siden 2014.

Desuden udsender Capinordic årsregnskab.

Tirsdag 31. marts

Analyseinstituttet GFK offentliggør en opgørelse af forbrugertilliden i Storbritannien for marts. Forbrugertilliden er bedret hver uge siden november 2019. En lignende undersøgelse i Tyskland, som blev offentliggjort i den forgangne uge, viste et markant fald til det laveste niveau siden 2009.

Der præsenteres PMI for Kinas produktionssektor for marts fra det nationale statistikkontor. Kina var det første land, der blev ramt af coronavirus, og i den forbindelse faldt indekset i februar fra 50 til 35,7 – det laveste niveau nogensinde.

Der offentliggøres arbejdsløshedstal fra Tyskland for marts. Arbejdsløsheden har ligget på 3,2 pct. af arbejdsstyrken siden september 2019. IAB, et institut for arbejdmarkedsresearch, har vurderet, at op mod 800.000 kan blive arbejdsløse i år som følge af den økonomiske krise i kølvandet på udbruddet af coronavirus.

Desuden præsenterer Atlantic Petroleum, Blue Vision, FirstFarms, Onxeo og DLH regnskaber.

Onsdag 1. april

Caixin PMI fra Kinas produktionssektor offentliggøres. Tallet ligner i sin opgørelse det, der offentliggjordes tirsdag, men faldt kun til 40,3, som dog vel at mærke er det laveste niveau nogensinde.

Der offentliggøres Tankan-indeks for første kvartal fra de store japanske industrivirksomheder. Indekset er faldet hvert kvartal siden fjerde kvartal 2017 til senest at ligge på 0, hvilket indikerer, at lige store andele af japansk industri oplevede forværring og forbedring.

Der præsenteres endelige opgørelser af PMI-tal fra Europa i marts, som faldt markant efter coronavirus ramte kontinentet og fra USA, hvor opgørelsen viste stabilitet.

Torsdag 2. april

Den danske virksomhed Bang & Olufsen offentliggør regnskab for tredje kvartal af et skævt regnskabsår. Virksomheden har længe haft problemer med indtjeningen og har fået ny direktør så sent som i oktober. Efter en nedjustering af forventningerne til året måtte virksomheden annoncere en sparerunde, hvor ti procent af de ansatte skulle afskediges. Virksomheden forventer nu et fald i omsætningen i år på 20 til 29 procent. Aktien er faldet 37 procent siden årets begyndelse.

Der udsendes en opgørelse over antallet af ugentlige nye arbejdsløse i USA. Tallet har siden december svinget mellem 203.000 og 223.000, men steg kraftigt i de seneste to opgørelser. Først til 281.000 og i den seneste opgørelse for uge 12 til flere end tre millioner, hvilket er den største stigning i arbejdsløsheden på en enkelt uge i USA i opgørelsens historie. Analytikerne forventede, at cirka en million havde meldt sig arbejdsløse. WHO har meldt ud, at USA med de seneste stigninger i smittetilfælde kan blive pandemiens globale epicenter.

Københavns Lufthavn har programsat selskabets generalforsamling. Virksomheden er meget udsat over for virusudbruddet, og på generalforsamlingen kan der komme udmeldinger om selskabets forventninger.

Fredag 3. april

Den svenske modegigant H&M offentliggør regnskab for første kvartal. Selskabets regnskabsår begynder 1. december, og dermed er regnskabet udarbejdet uden størstedelen af coronakrisens påvirkning i Europa og USA. Salget i perioden voksede fem procent globalt. Uden Kina og Japan voksede salget syv procent. I Kina steg salget i kvartalets to første måneder med 27 pct., men endte med at falde med 24 procent opgjort på kvartalet som helhed. Aktien er faldet 35 procent siden årets begyndelse.

Det amerikanske kontor for arbejdsmarkedsstatistik offentliggør sin opgørelse af jobskabelsen i USA – det såkaldte »kongetal«. I mange måneder har jobskabelsen i USA imponeret økonomer og analytikere. Et solidt privatforbrug har trodset handelskrigene og har båret væksten i amerikansk økonomi. Jobrapporten er den første, siden de økonomiske konsekvenser af coronavirus blev tydelige.