Finanskalender: Din guide til de vigtigste begivenheder i uge 13

Berlingske har samlet et overblik over de vigtigste regnskaber og nøgletal, der kan påvirke finansmarkederne i den kommende uge.

Flere af landets største børsselskaber står foran foråets bølge af generalforsamlinger med én fælles opfordring til sine hundredetusinder af aktionærer: Blive hjemme og live-stream generalforsamlingen på nettet. På grund af disse ekstraordinære omstændigheder bliver der mange tomme stole ved generalforsamlingerne i foråret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Mandag 23. marts

Danmarks Statistik offentliggør rapporten »EU-harmoniseret forbrugerprisindeks, februar 2020«. Inflationen i Danmark er uændret i januar 2020 (0,8 pct.) i forhold til december 2019. I samme periode steg inflationen i EU til 1,7 pct. fra 1,6 pct. I EU er det i høj grad prisændringer på benzin og diesel, der trækker årsstigningen op. Den danske kerneinflation (inflation eksklusive energi og ikke-forarbejdede fødevarer) faldt til 0,6 pct. i januar mod 0,8 pct. i december 2019.

Danmarks Statistik kommer også med rapporten »Forbrugerforventninger, marts 2020«. Forbrugertilliden lå på 3,3 i februar mod 4,5 i januar. Forbrugertilliden ligger på omtrent samme niveau som gennemsnittet for det seneste halve år, som er tre. Forventes at falde yderligere på baggrund af de seneste ugers udvikling i forbindelse med coronavirussen. Forbrugertilliden belyser befolkningens syn på dens nuværende og fremtidige økonomiske situation.

Flere af landets største børsselskaber står foran forårets bølge af generalforsamlinger med én fælles opfordring til sine hundredetusinder af aktionærer: Bliv hjemme og live-stream generalforsamlingen på nettet.

A.P. Møller – Mærsk afholder generalforsamling, men tager også deres forholdsregler for at mindske risikoen for coronasmitte mest muligt. Egentlig skule generalforsamlingen have været afholdt i Operaen i København, men i stedet kommer det til at foregå med ganske få tilhørere på Esplanaden. Selskabet henviser til, at man benytter den udvidede digitale adgang via hjemmesiden.

Derudover præsenterer NTR Holding årsregnskab.

Tirsdag 24. marts

Ejendomsudviklingsselskabet Agat Ejendomme (tidligere TK Development) offentliggør årsregnskab. Koncernresultatet før skat udgør minus 24 mio. kr. i de første ni måneder af 2019/20 mod minus 21,1 mio. kr. samme periode året før. Resultatet er påvirket af afsatte omstrukturerings- og afviklingsomkostninger på 19,9 mio. kr. Fjerde kvartal 2019/20 forventes at bidrage med at positivt resultat på 25-35 mio. før skat. For det fulde regnskabsår forventes et koncernresultat på 0-10 mio. kr. før skat.

Desuden kommer Columbus og Copenhagen Capital med årsregnskaber.

Der kommer PMI-tal på service- og fremstillingssektoren for Frankrig, Tyskland, Storbritannien og USA for marts måned. De forventes alle at falde til at lavere niveau end før.

Onsdag 25. marts

Der kommer Ifo-tal for erhvervstilliden i Tyskland. Ifo-indekset er faldet markant siden begyndelsen af 2018. Indekset steg dog en smule i den seneste måling fra 96 til 96,1. Indekset forventes at falde væsentligt for marts måned.

Ejendomsselskabet Prime Office aflægger årsregnskab. I januar måned opjusterede selskabet sine forventninger til året resultat før skat som følge af bedre værdiregulering end forudset. Prime Office besluttede at løfte vurderingen af selskabets ejendomme med 75 til 100 mio. kr. i forhold til tidligere meddelelser, og derfor ses årets resultat før skat nu at lande i intervallet mellem 180 og 225 mio. kr.

Derudover kommer Athena Investments – der tidligere gik under navnet Greentech Energy Systems - med årsregnskab.

FLSmidth, Nordea, CeMat (tidligere Topsil Semiconductor) og Grønlandsbanken afholder generalforsamlinger.

Torsdag 26. marts

Der kommer tillidsindeks for tyske forbrugere for april. Det er analysevirksomheden GfK, som præsenterer indekset, som er faldet tilbage i løbet af 2019. Senest faldt indekset i marts til 9,8 fra 9,9 i februar. Der forventes endnu et fald for april måned.

Yderligere præsenterer Scandinavian Brake Systems, F.E. Bording, Nordicom og Santa Fe Group – resterne af det tidligere Østasiatiske Kompagni (ØK) årsregnskab.

Desuden afholdes der generalforsamling i Bank Nordik, Genmab, NKT Holding, Novo Nordisk, Orphazyme, Sanistål og Scandinavian Tobacco.

Fredag 27. marts

Plastikkoncernen SP Group aflægger årsregnskab. Selskabet realiserede i de første tre kvartaler et resultat før skat på 138,3 mio. kr. mod 145,7 mio. kr. i samme periode sidste år svarende til at fald på 5,1 pct. Omsætningen målt i forhold til samme periode sidste år steg 3,3 pct. til 1.510 mio. kr., og driftsresultatet før afskrivninger (EBITDA) steg 12,9 pct. til 236,3 mio. kr. fra 209,2 mio. kr. Indtjeningen i tredje kvartal var lavere end forventet. SP Group forventer et resultat før skat i niveauet 175 mio. kr. og en omsætning i niveauet 1,9-2,0 mia. kr.

Derudover afholdes der generalforsamling i D/S Norden og North Media.