Finanskalender: Din guide til de vigtigste begivenheder i uge 12

Berlingske har samlet et overblik over de vigtigste regnskaber og nøgletal, der kan påvirke finansmarkederne i den kommende uge.

I den kommende uge kommer både BMW (billedet) Volkswagen, Lufthansa, FedEx og Deutsche Bank med regnskaber. Normalt ville dette kunne rykke finansmarkederne i sig selv, men i markedets nuværende følsomhed over for coronavirus vil ledelsernes udtalelser og især indikationer om konsekvenser af virusudbruddet være i fokus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tolga Akmen/Ritzau Scanpix

Mandag 16. marts

Danmarks Statistik offentliggør rapporten »Producent- og importprisindeks for varer, januar 2020«. Det samlede producentprisindeks for varer er i januar faldet med 0,9 procent set i forhold til samme måned sidste år. Faldet er 0,6 procentpoint større end sidste måned, hvor indekset faldt med 0,3 pct. Udviklingen i indekset har været negativ siden maj 2019, og i denne måned er det hovedsageligt et fald i energiforsyning på 34,2 pct., der driver den negative udvikling.

Der kommer tal på industriproduktionen og detailsalget for februar i Kina. Begge forventes at være negative. Dette skyldes i særdeleshed coronavirus samt, at nøgletallet PMI faldt til det laveste niveau nogensinde i februar. Derudover blev begge tal blev udskudt for januar. Industriproduktionen steg i december med 6,9 pct., mens analytikere forventer et fald i omegnen af seks pct. Detailsalget steg otte pct. i december og analytikerne forventer et fald på cirka syv pct.

Tirsdag 17. marts

Danmarks Statistik offentliggør rapporten »Nyregistrerede motorkøretøjer, februar 2020«. Tilgangen af nye personbiler i januar 2020 var på 17.300 (sæsonkorrigeret). Det er 0,3 pct. lavere end i december 2019. Udviklingen er sammensat af 3,1 pct. færre biler i husholdningerne og 4,8 pct. flere i erhvervene. Den samlede tilgang i november 2019 - januar 2020 er 3,8 lavere end august-oktober 2019, og den dækker over et fald på 4,8 pct. i husholdningerne og en lille stigning på 0,5 pct. i erhvervene.

ZEW-indikatoren, som måler økonomers forventninger til tysk økonomi, offentliggøres. Indikatoren faldt tilbage igen i februar til 8,7 efter en stigning til 26,7 i januar. Analytikerne forventer at indikatoren bliver negativ igen i marts. Tallet var markant negativt under den økonomiske usikkerhed i Tyskland i 2019 og var minus 22,8 så sent som i oktober.

Den amerikanske transportvirksomhed FedEx præsenterer regnskab for tredje kvartal af finansåret 2020. FedEx er fortsat negativt påvirket af svaghed i den globale økonomi, og i andet kvartal faldt driftsmarginen dramatisk fra 6,6 til 3,2 pct., mens omsætningen faldt blot tre pct. De højere omkostninger er et resultat af, at forretningen bevæger sig imod flere hjemmeleveringer, mens selskabet skærer i sin globale luftfragtskapacitet, så det bedre stemmer overens med efterspørgslen.

Der kommer tal på detailsalget i USA. Det amerikanske detailsalg har været i vækst de seneste fire måneder og faldt 0,4 pct. i september. Senest voksede detailsalget 0,3 pct. i januar, men væksten er forventet at falde i februar.

Den tyske bilkoncern Volkswagen kommer med årsregnskab. Virksomhedens omsætning voksede syv pct. i de første ni måneder af 2019 sammenlignet med perioden året før. Driftsmarginen voksede også fra 7,6 til 7,9 pct. Alligevel rapporterede virksomheden om lavere global efterspørgsel på personbiler. I Asien og særligt i Kina, selskabets største marked i regionen, faldt salget, og man peger på handelskonflikten mellem USA og Kina som en negativ faktor. Det globale marked for erhvervskøretøjer voksede en anelse.

Derudover kommer Andersen & Martini, Ecco og L'Oréal med årsregnskab.

Onsdag 18. marts

Endnu en tysk bilproducent, BMW Group, kommer med årsregnskab for 2019. I de første ni måneder af året voksede omsætningen 3,4 procent, mens driftsresultatet faldt 29 pct. Faldet skyldes en hensættelse i begyndelsen af året i forbindelse med en mulig bøde fra EU-Kommissionen i en sag om, at tyske bilproducenter har konspireret om at begrænse konkurrence i lavudledningsteknologi. En del af væksten i omsætningen kommer fra højere indtjening i den finansielle arm af virksomheden.

Der kommer tal på Japans handelsbalance. Japansk økonomi indsnævrede handelsunderskuddet på årsbasis i januar, men det var det tredje underskud i træk, og seks af de seneste syv måneder har vist underskud på handelsbalancen. Eksporten faldt i januar 2,6 pct. på årsbasis og har været svag, siden landet kom i en handelskonflikt med Sydkorea.

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, kommer med en rentebeslutning. Banken nedsatte renten uden for de almindelige møder på grund af risikoen omkring coronavirussen.

Torsdag 19. marts

Det tyske luftfartsselskab, Lufthansa, kommer med årsregnskab for 2019. Omsætningen voksede tre pct. i de første ni måneder af 2019, men driftsindtjeningen faldt 30 pct. på grund af højere brændstofpriser og lave priser, der skyldes overkapacitet i markedet. Lufthansa har meddelt, at man vil sænke kapaciteten op imod 50 pct. på grund af coronavirussen.

Desuden præsenterer Small Cap Danmark, Strategic Investments, og Total årsregnskaber. Flügger kommer med regnskab for tredje kvartal.

Fredag 20. marts

Den plagede tyske storbank, Deutsche Bank, kommer med regnskab for 2019. Banken har allerede offentliggjort resultatet for 2019, et underskud på 5,3 mia. euro, og tog i juli beslutningen om at stoppe forskellige handelsaktiviteter og skære 18.000 job. Derfor bliver fokus ikke på resultatet, men formentlig på de udmeldinger banken kommer med i forbindelse med regnskabet.

Desuden kommer regnskaber fra NTG Nordic Transport og Silkeborg IF Invest.